• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Spaghetti met garnalen

Spaghetti met garnalen en knoflook

september 30, 2021 door Linda Reageer

Deze spaghetti met garnalen en knoflook is een makkelijk en snel recept voor doordeweeks, boordevol smaak. De pastasaus is rijkelijk gevuld met knoflook, kookroom, zongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas en cherrytomaten.

De basis van dit pasta met garnalen recept is van JoorKitchen. In het kader van de #swiepswoepswap ben ik gekoppeld aan Jorie. Deze duizendpoot schrijf, fotografeert en kookt de heerlijkste recepten. Haar gerechten zijn puur, simpel en gezond. Ik ben dol op haar foto’s en het was dan moeilijk om een keuze te maken voor een gerecht.

De makkelijke pasta met garnalen sprak mij direct aan. Aan mij de taak om een eigen draai te geven aan dit recept. Mijn kids eten ook mee dus de wijn vervang ik door room. Daarbij voeg ik cherry tomaatjes en Parmezaanse kaas toe. Het resultaat is een zalige spaghetti met romige garnalensaus.

Spaghetti met romige garnalensaus

Voor de foto heb ik garnalen met staart gebruikt. Dit ziet er prachtig uit, maar eet alleen niet zo praktisch. Mijn tip is dan ook om gepelde, rauwe garnalen uit de vriezer te gebruiken.

Spaghetti met garnalen

recept voor 4 personen:

  • 320 gram spaghetti
  • olijfolie
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 400 gram rauwe en gepelde garnalen (ontdooid)
  • 1 flinke ui
  • 160 gram zongedroogde tomaatjes
  • 250 gram cherry tomaten
  • 200 ml kookroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas (+ extra voor het serveren)
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • optioneel: snufje chilipeper

Hoe maak je spaghetti met garnalen?

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verwarm een flinke hoeveelheid olijfolie en bak hierin de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de ontdooide garnalen toe. Bak de garnalen kort (minder dan 1 minuut) zodat ze net gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet apart op een bord.
  3. Voeg de ui toe aan de pan waarin je garnalen hebt gebakken en bak op middelhoog vuur. Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes. Voeg de zongedroogde tomaat en kookroom toe en laat even pruttelen.
  4. Ondertussen snijd je de cherry tomaatjes in vieren. Roer de cherry tomaatjes en Parmezaanse kaas door de saus, totdat de kaas gesmolten is en de saus enigszins ingedikt. Roer de peterselie door de saus, breng eventueel op smaak met een snufje chilipeper, peper en zout.
  5. Voeg de garnalen weer toe. Serveer de spaghetti met de romige garnalen saus.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Pasta met romige garnalen

Pasta met garnalen recept in roomsaus

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Categorie: Diner Tags: pasta

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl