Spaghetti met garnalen

Dezespaghetti met garnalen en knoflook is een makkelijk en snel recept voor doordeweeks, boordevol smaak. De pastasaus is rijkelijk gevuld met knoflook, kookroom, zongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas en cherrytomaten.

De basis van dit pasta met garnalen recept is van JoorKitchen. In het kader van de #swiepswoepswap ben ik gekoppeld aan Jorie. Deze duizendpoot schrijf, fotografeert en kookt de heerlijkste recepten. Haar gerechten zijn puur, simpel en gezond. Ik ben dol op haar foto’s en het was dan moeilijk om een keuze te maken voor een gerecht.

De makkelijke pasta met garnalen sprak mij direct aan. Aan mij de taak om een eigen draai te geven aan dit recept. Mijn kids eten ook mee dus de wijn vervang ik door room. Daarbij voeg ik cherry tomaatjes en Parmezaanse kaas toe. Het resultaat is een zalige spaghetti met romige garnalensaus.

Spaghetti met romige garnalensaus

Voor de foto heb ik garnalen met staart gebruikt. Dit ziet er prachtig uit, maar eet alleen niet zo praktisch. Mijn tip is dan ook om gepelde, rauwe garnalen uit de vriezer te gebruiken.

Spaghetti met garnalen

recept voor 4 personen:

  • 320 gram spaghetti
  • olijfolie
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 400 gram rauwe en gepelde garnalen (ontdooid)
  • 1 flinke ui
  • 160 gram zongedroogde tomaatjes
  • 250 gram cherry tomaten
  • 200 ml kookroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas (+ extra voor het serveren)
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • optioneel: snufje chilipeper

Hoe maak je spaghetti met garnalen?

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verwarm een flinke hoeveelheid olijfolie en bak hierin de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de ontdooide garnalen toe. Bak de garnalen kort (minder dan 1 minuut) zodat ze net gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet apart op een bord.
  3. Voeg de ui toe aan de pan waarin je garnalen hebt gebakken en bak op middelhoog vuur. Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes. Voeg de zongedroogde tomaat en kookroom toe en laat even pruttelen.
  4. Ondertussen snijd je de cherry tomaatjes in vieren. Roer de cherry tomaatjes en Parmezaanse kaas door de saus, totdat de kaas gesmolten is en de saus enigszins ingedikt. Roer de peterselie door de saus, breng eventueel op smaak met een snufje chilipeper, peper en zout.
  5. Voeg de garnalen weer toe. Serveer de spaghetti met de romige garnalen saus.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Pasta met romige garnalenPasta met garnalen recept in roomsaus

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.