• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Poffertjes gevuld met kaneelappeltjes uit Snelle Klassiekers

Poffertjes gevuld met kaneelappeltjes

november 16, 2016 door Linda 1 Reactie

“Linda, geniet van de Snelle Klassiekers! Ik hoop dat je kids er ook van zullen smullen. Liefs, Brenda” Kijk daar houd ik van bij het openslaan van een kookboek. Met deze zin in mijn achterhoofd heb ik een recept gekozen uit het boek van foodblogger Brenda Kookt. De poffertjes gevuld met kaneelappeltjes zijn meer dan goedgekeurd door de kids en spelende vriendjes.

Poffertjes gevuld met kaneelappeltjes

Jullie kennen Brenda toch wel? Zij is van het blog Brenda Kookt en koningin van de klassieke maaltijden met een twist. De ovenschotels zijn niet aan te slepen bij haar thuis. Van de week zag ik bijvoorbeeld een boerenkooltaart voorbij komen in bladerdeeg. Wat een leuk idee.

Brenda kookt fijne gezinsmaaltijden die binnen no time (binnen 30 minuten) op tafel staan en met ingrediënten uit de supermarkt. En niet onbelangrijk, ze geeft aan elk recept een draai waardoor deze net even anders wordt. Een blog naar mijn hart.

Even een paar voorbeelden: Zo staat ze niet te roeren in de risotto maar maakt deze in de oven. De sushi wordt niet gerold, maar als een hapje gepresenteerd. Een bolognese saus voor de pasta hoort even te pruttelen maar Brenda geeft je een snelle versie die binnen 30 minuten op tafel staat. Een klassiek saucijzenbroodje vult zij met een oosterse vulling. En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Kortom; een lekker toegankelijk boek om zowel doordeweeks als voor een feestje uit te koken.

Poffertjes gevuld met kaneelappeltjes

Voor de kids leek het mij leuk om eens haar poffertjes te maken. Het idee van kaneelappeltjes als vulling sprak mij erg aan. Nu heb ik geen poffertjes pan, alleen een poffertjes ijzer van het tosti apparaat. Heb je geen pan of ijzers, schep dan met een lepel kleine hoopjes beslag in de pan in de vorm van poffertjes.

Poffertjes gevuld met kaneelappeltjes

Poffertjes gevuld met kaneelappeltjes

voor 75 poffertjes

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 appel, geschild in kleine blokjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder, gezeefd
  • snufje zout
  • 400 melk naar keuze op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker (of andere zoetstof naar keuze)
  • 2 eieren
  • poedersuiker ter garnering
  • roomboter / olijfolie om in te vetten

Hoe maak je poffertjes gevuld met kaneelappeltjes:

  1. Laat de rozijnen 15 minuten wellen in het sinaasappelsap.
  2. Meng de appelblokjes met kaneel en bak ze 10 minuten in een koekenpan op een laag vuur tot de appel zacht is geworden.
  3. Meng de bloem met het gezeefde bakpoeder en zout. Roer de melk beetje bij beetje door de tarwebloem zodat een beslag ontstaat. Klop de suiker en eieren door het beslag.
  4. Giet de rozijnen af en meng ze met de gebakken appeltjes.
  5. Verhit de poffertjespan (of grillapparaat met poffertjes ijzer in mijn geval) op het vuur zodat de pan goed heet is en vet de kuiltjes in met de roomboter of olijfolie. Zet het vuur middelhoog. Vul de kuiltjes voor driekwart met het beslag en strooi er een 1/2 theelepel van het appelmengsel in. Na 3-5 minuten is het beslag bijna helemaal gestold, keer de poffertjes met een vork of prikker om en bak de poffertjes aan de andere kant bruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
  6. Serveer de poffertjes warm met poedersuiker.

Tip: snijd de appel goed klein zodat de vulling goed in het poffertje past.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de rest van de recepten? Het boek kost € 25,- en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com (leuk voor de komende feestdagen)

Poffertjes gevuld met kaneelappeltjes

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Voor dit review heb ik een exemplaar van Snelle Klassiekers met een twist ontvangen en daar mijn eerlijke mening over gegeven. Deze blogpost bevat affiliate-links naar Bol.com. Mocht jij iets bestellen, dan ontvang ik daar een kleine commissie over.

Categorie: DESSERT, REVIEW Tags: appel, appel recepten, brenda kookt, hoe maak je zelf poffertjes, poffertjes recept

Lees Interacties

Reacties

  1. Anne zegt

    november 16, 2016 om 8:33 am

    Ze lijken me echt heerlijk, het boek ziet er ook super mooi uit!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 190 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.