Poffertjes gevuld met kaneelappeltjes uit Snelle Klassiekers

“Linda, geniet van de Snelle Klassiekers! Ik hoop dat je kids er ook van zullen smullen. Liefs, Brenda”

Kijk daar houd ik van bij het openslaan van een kookboek. Met deze zin in mijn achterhoofd heb ik een recept gekozen uit het boek van foodblogger Brenda Kookt. De poffertjes gevuld met kaneelappeltjes zijn meer dan goedgekeurd door de kids en spelende vriendjes.

Poffertjes gevuld met kaneelappeltjes

Jullie kennen Brenda toch wel? Zij is van het blog Brenda Kookt en koningin van de klassieke maaltijden met een twist. De ovenschotels zijn niet aan te slepen bij haar thuis. Van de week zag ik bijvoorbeeld een boerenkooltaart voorbij komen in bladerdeeg. Wat een leuk idee.

Brenda kookt fijne gezinsmaaltijden die binnen no time (binnen 30 minuten) op tafel staan en met ingrediënten uit de supermarkt. En niet onbelangrijk, ze geeft aan elk recept een draai waardoor deze net even anders wordt. Een blog naar mijn hart.

Even een paar voorbeelden: Zo staat ze niet te roeren in de risotto maar maakt deze in de oven. De sushi wordt niet gerold, maar als een hapje gepresenteerd. Een bolognese saus voor de pasta hoort even te pruttelen maar Brenda geeft je een snelle versie die binnen 30 minuten op tafel staat. Een klassiek saucijzenbroodje vult zij met een oosterse vulling. En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Kortom; een lekker toegankelijk boek om zowel doordeweeks als voor een feestje uit te koken.

Poffertjes gevuld met kaneelappeltjes

Voor de kids leek het mij leuk om eens haar poffertjes te maken. Het idee van kaneelappeltjes als vulling sprak mij erg aan. Nu heb ik geen poffertjes pan, alleen een poffertjes ijzer van het tosti apparaat. Heb je geen pan of ijzers, schep dan met een lepel kleine hoopjes beslag in de pan in de vorm van poffertjes.

Poffertjes gevuld met kaneelappeltjes

Poffertjes gevuld met kaneelappeltjes

voor 75 poffertjes

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 appel, geschild in kleine blokjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder, gezeefd
  • snufje zout
  • 400 melk naar keuze op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker (of andere zoetstof naar keuze)
  • 2 eieren
  • poedersuiker ter garnering
  • roomboter / olijfolie om in te vetten

Hoe maak je poffertjes gevuld met kaneelappeltjes:

  1. Laat de rozijnen 15 minuten wellen in het sinaasappelsap.
  2. Meng de appelblokjes met kaneel en bak ze 10 minuten in een koekenpan op een laag vuur tot de appel zacht is geworden.
  3. Meng de bloem met het gezeefde bakpoeder en zout. Roer de melk beetje bij beetje door de tarwebloem zodat een beslag ontstaat. Klop de suiker en eieren door het beslag.
  4. Giet de rozijnen af en meng ze met de gebakken appeltjes.
  5. Verhit de poffertjespan (of grillapparaat met poffertjes ijzer in mijn geval) op het vuur zodat de pan goed heet is en vet de kuiltjes in met de roomboter of olijfolie. Zet het vuur middelhoog. Vul de kuiltjes voor driekwart met het beslag en strooi er een 1/2 theelepel van het appelmengsel in. Na 3-5 minuten is het beslag bijna helemaal gestold, keer de poffertjes met een vork of prikker om en bak de poffertjes aan de andere kant bruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
  6. Serveer de poffertjes warm met poedersuiker.

Tip: snijd de appel goed klein zodat de vulling goed in het poffertje past.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de rest van de recepten? Het boek kost € 25,- en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com (leuk voor de komende feestdagen)

Poffertjes gevuld met kaneelappeltjes

Voor dit review heb ik een exemplaar van Snelle Klassiekers met een twist ontvangen en daar mijn eerlijke mening over gegeven. Deze blogpost bevat affiliate-links naar Bol.com. Mocht jij iets bestellen, dan ontvang ik daar een kleine commissie over.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.