Nog geen beoordelingen

Gevulde appels uit de oven

Hoi allemaal! Ik ben Bo en speciaal voor Linda maakte ik een gezond en lekker dessert. Gevulde appels uit de oven à la dame blanche.

Wie ben ik? Ik ben Bo en twee jaar geleden richtte ik Beaufood op. Ik inspireer en enthousiasmeer mensen om zo gezond én lekker mogelijk te eten. Ik geef Healthy Food Tastings (denk aan een wijnproeverij maar dan met gezonde hapjes) en ik ontwikkel recepten voor restaurants/bars die behoefte hebben aan een healthy touch. Ik neem bedrijfskantines onder handen en zorg dat de kroketten en saaie broodjes worden vervangen door volle salades met groente en fruit, knapperig brood, gezonde snacks en fijne smoothies.

In december ‘14 richtte ik daarnaastBeaufood op, mijn persoonlijke blog waarop ik elke dag een eigen recept plaats, tips geef waar je lekker kunt eten en je laat zien hoeveel invloed voeding heeft op je leven. Mijn doel is om gezonde recepten te ontwikkelen die écht lekker zijn en niet alleen gezond. Zo ontwikkelde ik bijvoorbeeld gezonde frikandellen, pizza en verantwoorde chocolade brownies en bonbons.

En voor jullie dit keer dus dit lekkere en gezonde dessert! Heerlijk voor een herfstige avond met dekens op de bank en een goede film 🙂

gevulde appels uit de oven

Gevulde appels uit de oven

Ingrediënten

Aantal personen2 personen
  • 1 appel
  • klein handje gemengde noten
  • 2 grote en zachte dadels – in reepjes gesneden
  • snuf kaneel
  • 2 eetlepels volle kwark
  • 50 gram pure chocolade

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Spoel de appel schoon en halveer hem. Verwijder de pitjes en hol de stukken iets uit. Vul de holtes met de kaneel, noten en stukjes dadel. Leg ze op een bakplaat en zet 15 tot 20 minuutjes in de oven.
  • Zijn de appels warm en zacht? Haal ze dan uit de oven en leg ze op een bordje. Smelt de chocolade au bain marie om tot chocoladesaus. Schep een eetlepel kwark op iedere appel en top af met de warme chocoladesaus.

Ik hoop dat je ervan geniet. Liefs, Bo

Psst.. Op Beaufood plaats ik net als Linda elke dag een lekker en gezond recept!

gevulde appel uit de oven

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.