Nog geen beoordelingen
bereiding 30 minuten
oventijd 20 minuten

Perzik taartjes

Zomer op je bord met deze perzik taartjes. Het steenfruit is nu volop te koop en daar maak je deze eenvoudige perzik bladerdeeg taartjes mee. Lekker voor bij een kop koffie of als dessert met een bolletje vanille ijs erbij.

Perzik taartjes

Perzik taartjes maken

Voor de zomerse taartjes heb je in de basis slechts 4 ingrediënten nodig: bladerdeeg, rijpe perziken, pistachenootjes en een eitje. Persoonlijk houd ik van vers bladerdeeg, maar je zou ook bladerdeeg plakjes uit de vriezer kunnen gebruiken. Naast perziken zijn nectarines of abrikozen ook zalig op deze zomerse taartjes. In de herfst kun je natuurlijk lekker variëren met appel en peer.

Perzik taartjes, bladerdeeg recepten zoet

In mijn recepten werk ik graag met nootjes. Dit zorgt voor een crunchy tegenhanger van het zachte fruit in dit geval. Perzik en pistache is een goed huwelijk samen. Dit geldt ook voor amandelen of hazelnoten. Kijk dus wat je in huis hebt. Het eitje gebruik je om een mooi gouden laagje op het bladerdeeg te krijgen.

Glanzend laagje fruit

De perzik taartjes zien er extra smakelijk uit door het glanzende laagje op het fruit. Er zijn verschillende manieren om een glanzend laagje op fruit te maken. In dit recept kies ik voor ahornsiroop met een snuf kaneel. Je kunt ook abrikozenjam verwarmen of een mengsel van boter, suiker en kaneel.

Vers zijn deze perzik taartjes het lekkerst. Eet ze bij voorkeur dus dezelfde dag nog op.

Perziken zijn nu volop in het seizoen. Bekijk de verzameling perzik recepten voor meer inspiratie.

Perzik taartjes

Perzik taartjes

Ingrediënten

Aantal personen8 personen
  • 1 rol vers bladerdeeg (rechthoekig)
  • 4 rijpe perziken, in partjes
  • 25 gram pistache, gehakt
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • snuf kaneel
  • 1 ei, geklutst

Optioneel

  • 1 liter roomijs

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je perzik taartjes?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het bladerdeeg in 8 stukken. Vouw de randen iets naar binnen. Prik het bladerdeeg in met een vork.
  • Leg een halve in partjes gesneden perzik op elk bladerdeeg plakje.
  • Verwarm de ahornsiroop met de kaneel. Bestrijk het fruit ermee.
  • Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het ei. Schuif 18-20 minuten in de oven. Haal uit de oven en strooi de pistache erover.
  • Serveer eventueel met een bolletje roomijs.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.