• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Plaatpizza met vier toppings

Plaatpizza met vier toppings

april 20, 2017 door Linda 2 Reacties

Het is bijna weekend en tijd voor een pizzafeestje. Mijn kids eten het liefst elke week pizza. Waarom? De tafel staat dan vol met bakjes ingrediënten en iedereen maakt een “eigen” pizza. Regelmatig nodigen de kids nog vriendjes uit en dan vind ik een plaatpizza ideaal. Ik maak dan gebruik van een verse rol pizzadeeg. Zo zet je na een lange werkweek snel en makkelijk een pizza op tafel. En mijn wens is in vervulling gegaan, want Tante Fanny heeft nu Vers Spelt-Pizzadeeg in het assortiment.

Plaatpizza met vier toppings

Het leuke van een plaatpizza is dat het voor ieder wat wils biedt. Ik snijd het verse pizzadeeg in 4 gelijke stukken. De kids gooien er van alles op. Manlief en ik zijn meer van de “volwassen smaken”. Ik blijf rauwe ham met rucola te gek vinden, terwijl manlief met name heel veel beleg op zijn stuk doet. De vier stukken leg je weer aan elkaar tot een plaatpizza en plaats je in de oven. Een voordeel is dat je zo allemaal tegelijk pizza kunt eten.

Plaatpizza met vier toppings

Terwijl de eerste plaatpizza in de oven staat, kun je de volgende pizza met elkaar beleggen. Kijk ook gerust wat je nog in huis hebt om zo allerlei restjes vleeswaren, kaas of groente op te maken.

Plaatpizza met vier toppings

Plaatpizza met vier toppings

Plaatpizza met vier toppings

Plaatpizza met vier toppings

voor 2 plaatpizza’s – 4 personen:

Basis

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg
  • 300 ml passata met basilicum*
  • 2 bollen mozzarella in plakken

Pizza hawai:

  • 4 plakken ham
  • 3 ananasschijven

Pizza tonijn

  • 1 blikje tonijn (uitgelekt)
  • 10 zwarte olijven in plakjes

Pizza champignons met blauwe kaas

  • 100 gram kastanje champignons in plakjes
  • 50 gram blauwe kaas verkruimeld
  • 1 kleine ui in halve ringen

Pizza rauwe ham met rucola

  • 4 plakken rauwe ham
  • 2 handen rucola
  • optioneel: basilicum olie

Stappen om een plaatpizza met vier toppings te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
  2. Haal de rol Vers Spelt-Pizzadeeg uit de verpakking en rol uit met het bakpapier. Snijd in vier stukken. Besmeer elk stuk met de passata (niet teveel) en een paar plakjes mozzarella. Vervolgens doe je er een topping naar smaak over.
    1. Hawai: scheur 2 plakken ham in stukjes en snijd 1,5 ananas schijf in stukken en leg op de bodem.
    2. Tonijn: neem de helft van het blikje tonijn en strooi 5 olijven in stukjes gesneden erover.
    3. Champignons met blauwe kaas: leg de helft van de champignons en ui op de bodem en strooi de kaas erover.
    4. Rauwe ham met rucola: de rauwe ham en rucola leg je pas op de bodem als de pizza uit de oven komt. Anders is de ham hard en de rucola slap. Lekker met een scheutje basilicum olie.
  3. Leg de vier stukken weer aan elkaar tot een plaatpizza op de bakplaat en zet 15 – 20 minuten in de oven.
  4. Beleg vervolgens de tweede plaatpizza met de rest van de ingrediënten.

*of pureer een blik tomaten en kruid met Italiaanse kruiden of oregano naar smaak

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Plaatpizza met vier toppings

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DINER Tags: ananas, ham, olijven, pizza, pizza recepten, plaatpizza, plaatpizza maken, rauwe ham, rucola, tonijn, tonijn in blik, toppings pizza

Lees Interacties

Reacties

  1. Wijnanda zegt

    april 24, 2017 om 7:34 pm

    MMM lijkt me lekker. Is het tante Fanny deeg overal te koop?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 24, 2017 om 8:02 pm

      Hi Wijnanda, het verse spelt pizza deeg is bij de Jumbo te koop. Het verse pizza deeg is bij de volgende winkels te verkrijgen:https://www.tantefanny.nl/Tante-Fanny-Holland-Pizzadeeg Succes ermee. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.