Hoera het huis is bijna af – kijkje in mijn leven juni 2019

Juni wat was je een fijne maand! We hebben het gas erop gezet met de klusjes. Ik werd gek van alle zooi en to-do’s in het huis. Manlief heeft een lijst opgesteld en we hebben maar liefst 60 klusjes af kunnen strepen. Kijk je even mee…

Best leuk een tuin, maar jammer als er geen planten in staan. Ik kreeg de tip om naar een kweker te gaan, dat scheelt een hoop geld in verhouding met een tuincentrum. Tot nu toe is het gelukt om alle planten levend te houden. Best een prestatie op zich.

Kijkje in mijn leven juni 2a

“Mam, kunnen we de pasta salade eten bij de vlindertuin? ” Zoonlief kun je blij maken met hele kleine dingen. Het was een eerste mooie dag in juni en de rest van het gezin was niet thuis voor het avondeten. We pakten een kleed, kommetjes en een fles water in. Na het eten liet ik hem kris kras door het park fietsen om de weg te leren kennen. Onderweg komen we nog een boer tegen waar we eieren kunnen kopen. Dit zijn kleine geluksmomentjes.

Kijkje in mijn leven juni 5a

Kijkje in mijn leven juni 3a

Even werken buiten de deur en dan moet er ook gegeten worden natuurlijk. Er waren allerlei mensen in het huis bezig en dan kan ik mij niet zo goed concentreren. Dan vlucht ik direct naar het stadstrand vlakbij ons huis. Dit is een heerlijke broodje hummus met gegrilde groente.

Kijkje in mijn leven juni 6a

Wat een verschil kan raamdecoratie maken. Dit is een foto van VOOR. Bij de Ikea kun je hele fijne tijdelijke raamdecoratie kopen. Voor € 66,- heb ik het hele huis volgehangen met jaloezieën, die je op het raam plakt. Alleen voelde ik mij erg opgesloten. Kijk eens naar het eindresultaat. Dit is een foto van mijn keuken. Nu kan ik heerlijk naar buiten kijken.

Kijkje in mijn leven juni 7a

Kijkje in mijn leven juni 8a

Deze maand zijn we ook flink op pad geweest om nieuwe spullen te zoeken. Zo hebben we bij een houthandel een tafelblad en poten uitgezocht om zo een eigen tafel samen te stellen.

Kijkje in mijn leven juni 5a 1

Naast twee tafels in de woonkamer (de andere moet nog geschilderd worden voor buiten) is het continue een bende in huis geweest. De ene week mochten alle meubels van de muur halen, zodat de plinten geplaatst konden worden. De week erop herhaalden we dit nog een keer, zodat de plinten geschilderd konden worden en een paar dagen later gekit. Als klap op de vuurpijl mocht al het meubilair de tuin in, om het plafond te spuiten en twee wanden te schilderen na roetschade van de haard. Ik was helemaal blij en dacht eindelijk klaar te zijn. Wat denk je? Hebben we zelf de verkeerde kleur voor de wanden doorgegeven roomwit ipv sneeuwwit. Dus manlief is dezelfde avond nog aan de slag gegaan om de kleur te herstellen… Wat een feest nu het klaar is!

Ander feestje! Zoonliefs voetbalteam vierden bij ons het einde van het seizoen. Onze wens voor een nieuw huis, was een familiehuis. Een eettafel waar we met 10-12 personen aan kunnen eten. Een tuin waarin we lekker kunnen chillen. Kortom: een gastvrij huis waar iedereen welkom is en we makkelijker feestjes kunnen geven. Op mijn verzoek hadden we de taken voor de bbq verdeeld en zo heb ik zelf ook optimaal genoten. De laatste vertrokken rond een uur of 2 en er bleven spontaan een paar kids slapen. Kortom een geslaagd feestje. Alleen dat schoonmaken de volgende dag was een beetje jammer 🙂

Kijkje in mijn leven juni 11a

Kijkje in mijn leven juni 10a

Ook stond er een kookdag op de planning deze maand. Zoal je ziet zat Lucie gezellig tussen het gereedschap, latex, plinten en andere zooi te werken, terwijl ik een paar gerechten voorbereidde.

Kijkje in mijn leven juni 9a

Samen met foodie vriendin Reny van Mind Your Feed bezocht ik een Facebook en Instagram seminair. We kwamen er eigenlijk om iets nieuws te leren. Het bleek dat we zelf eigenlijk al pro’s zijn, want we staken weinig op. De talk van Simone Levie daarentegen was zeer inspiratie vol. Daarbij hebben we lekker bijgekletst, dus de dag was toch nog wel geslaagd.

Kijkje in mijn leven juni 4a

De komende maand moet ik er nog even flink aan trekken, daarna ga ik het iets rustiger aan doen. Om eerlijk te zijn, vond ik het privé een erg pittig maand. Bijna dagelijks hebben wij werklui over de vloer gehad en de meubels stonden overal, behalve op de juiste plek. Ik kan daar niet zo goed tegen. Het huis is nu bijna af en het is net of nu de vermoeidheid eruit komt. Deze zomer wil ik lekker settelen en sfeer en gezelligheid creëren, vakantie vieren en genieten van de kids. Nog eerst even het schooljaar afronden en blogs klaarzetten. Kunnen jullie het zomerthema van dit jaar al raden? Inderdaad, ik kom weer met makkelijk camping recepten. Kijk ondertussen gezellig mee via mijn insta stories.

Nieuwsbrief –

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.