Weekmenu 134 – makkelijke recepten

Het zijn drukke tijden achter de schermen bij Lekker eten met Linda. Ik ben flink bezig met het uitwerken van de kerstrecepten. Tenminste dat was afgelopen week de bedoeling. Maandag kwam er niet zoveel uit mijn handen, want ik was moe. Het weekend ervoor had ik bijna het hele weekend had gewerkt en afgelopen weekend zat vol gezellige sociale afspraken, waardoor ik alleen ‘s nachts thuis was… Mijn planning liep nog meer in de soep door een mooie onverwachte kerstcampagne en ook vierde ik mijn verjaardag. Kortom: het was een gezellig en een productief weekje.

Zijn jullie al uit je kerstmenu? Jullie hebben vast gelezen dat er 14 december een live uitzending is van Koffietijd, waarin ik samen met jullie zal proefkoken. Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar. Opgeven kun je hier direct doen tot en met maandag 2 december. Ik vind deze campagne zo leuk, want ik doe zelf ook altijd een generale repetitie.

Maar goed, eerst nog even Sinterklaas vieren. Op Pakjesavond doen wij met het gezin een dobbelspel en dat herhalen we 6 december met het hockeyteam van mijn dochter. In totaal heb ik 16 gillende hockeymeisjes in huis, heerlijk!

Kijk snel wat ik voor jullie bedacht heb in het weekmenu en voor iedereen die nog meer kerstinspiratie zoekt, schrijf je dan in op de nieuwsbrief. Deze week geef ik 3x het kerstmagazine van Lekker & Simpel cadeau.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 134 makkelijke recepten

Maandag: zoete aardappel stoofpot

Dit recept is één van mijn nieuwe lievelingsgerechten. Het is een vegetarische maaltijd boordevol groente. En nog vegan ook, want het is immers World Vegan Month.

Zoete aardappel stoofpot

Dinsdag: traybake met bloemkool

Van dit soort gerechten worden gezinnen met drukke agenda’s blij. Vul een bakplaat met groente, krieltjes en worstjes en je hebt er verder geen omkijken naar.

Traybake met bloemkool, krieltjes en worst

Woensdag: pappardelle met stoofvlees

Van huis uit ben ik gewend om stoofvlees met aardappelpuree te eten. In Italië combineren ze draadjesvlees met pasta. Echt zo lekker!

Pappardelle met Italiaans stoofvlees

Donderdag: kip met speculaaskruiden uit de slowcooker

Wat eet je op Pakjesavond? Een lekker recept met speculaaskruiden natuurlijk. Je kunt dit vlees maken in de slowcooker of gewoon in de pan op het vuur.

Kip met speculaaskruiden uit de slowcooker

Vrijdag: galette met spekjes

Het is makkelijke vrijdag en dan maak je mini hartige taartjes met courgette en spek.

Galette met courgette en spekjes

Zaterdag: hartige panna cotta met rucola pesto

Het proefkoken voor kerst is in volle gang. Ik ben nu eenmaal gek op amuses in een glaasje. In Italië at ik ook een hartige panna cotta en sindsdien heb ik dit al vaker zelf gemaakt.

Hartige panna cotta met rucola pesto

Zondag: pindakaas kruidnoten repen

Zoek je nog een bestemming voor de laatste kruidnoten? Maak er met pindakaas, rijstwafels en honing repen van.

Pindakaas kruidnoten repen

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 134 makkelijke recepten voor het hele gezin. Met deze week inspiratie voor het avondeten. Op de planning een vega stoofpot, galette met courgette, draadjesvlees en een traybake

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.