• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Thaise rode curry met kip

Thaise rode curry

oktober 17, 2015 door Linda Reageer

Een Thaise rode curry met kip eet ik graag. Zeker nu de herfst in aantocht is, verwarm ik mezelf graag aan zo’n heerlijk bord eten. De curry heeft eigenlijk alles in zich. Het zoete van de kokosmelk, het zuurtje van de limoen, het pittige van de peper en het zoute van de vissaus. Al die smaken proef je vanaf de eerste hap.

Thaise rode curry pasta

Natuurlijk kun je de rode curry pasta kopen in een potje, alleen zelfmaken is zo gepiept. Alle ingrediënten maal je fijn met een staafmixer of keukenmachine. De bijzonder smaakmaker van dit recept is het limoenblad, dat je bij de toko koopt. Dit geeft het gerecht een extra frisse limoen geur en smaak.

Thaise rode curry

Mocht je geen toko in de buurt hebben, dan kun je de Aziatische ingrediënten ook online bestellen bij Asian Food Lovers.

Thaise rode curry

Een van de producten in de rode curry pasta is trassi. Dit heb je misschien niet eerder gekocht. Het is een garnalenpasta met zout. Laat je niet afschrikken door de geur. Na bereiding ruik of proef je hier niks meer van terug. Het zorgt juist wel voor die authentieke geur en smaak.

Een van de specerijen in de curry is kurkuma ook wel koenjit genoemd. Het zorgt voor smaak en kleur aan de curry. Aan kurkuma worden allerlei geneeskrachtige werkingen toebedeeld. Het werkt het beste met een beetje zwarte peper. Geen idee of deze beweringen nu wel of niet kloppen. Het is een lekkere smaakmaker. Strooi deze specerij dan ook gerust eens vaker over je Aziatische recepten.

Thaise rode curry Thaise rode curry

Recept voor 4 personen:

  • 2 – 4 rode pepers (afhankelijk van jouw smaak)
  • 2 limoen blaadjes (kaffir)*
  • 2 cm gemberwortel
  • 2 sjalotjes
  • 3 flinke tenen knoflook
  • 1 theelepel kurkuma*
  • 2 theelepels korianderpoeder*
  • 1/2 theelepel sereh*
  • 1 theelepel komijn*
  • 1 theelepel trassi (garnalenpasta)*
  • snufje zwarte peper
  • 2-3 eetlepels neutrale olie
  • 400 ml kokosmelk*
  • 1/2 limoen sap & rasp
  • 1 eetlepel vissaus*
  • 300 gram kipfilet (in reepjes)
  • snufje zout en zwarte peper

*verkrijgbaar bij de toko

Voor erbij: verse koriander, rijst en groente naar keuze

Stappen om Thaise rode curry te maken:

  1. Kies afhankelijk van je smaak of je 2 of 4 pepers wilt gebruiken. Verwijder indien gewenst de zaadlijsten. Dit gaat het snelst door de peper even tussen je handen te rollen. Verwijder het groene kapje en sla zo alle zaadjes eruit. Snijd vervolgens in grove stukken. Verwijder de harde nerf van de limoen blaadjes en de schil van de gemberwortel. Snijd de gemberwortel in plakjes. Mix de pepers, limoenblad, gember, sjalotjes, knoflook, kurkuma, koriander, sereh, komijn, trassi, zwarte peper en de olie met een keukenmachine tot een pasta.
  2. Verwarm een pan (bij voorkeur met een dikke bodem) en voeg een klein beetje olie toe en bak de curry pasta een paar minuten. Zet het vuur lager en voeg de kokosmelk, het sap en rasp van een halve limoen en de vissaus toe. Roer goed door elkaar. Voeg de kip toe en zorg dat de saus net aan de kook blijft. Laat 10 minuten pruttelen en controleer of de kip goed gaar is.
  3. Proef of de saus goed op smaak is. Voeg naar smaak meer limoen, vissaus of peper toe.
  4. Serveer met verse koriander, rijst en een groente naar keuze.

Tip: in plaats van kip, kun je ook garnalen, vis of runderreepjes aan de curry toevoegen.

Tip: gebruik plastic wegwerphandschoentjes bij het snijden van de rode peper om irritatie aan je ogen te vermijden. Mocht je deze niet in huis hebben, dan kun je ook een boterhamzakje om je handen heen doen.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Voor dit blog heb ik gratis producten ontvangen. Lees hier mijn disclaimer.

Categorie: Diner Tags: Aziatische recepten, curry, curry pasta, curry recepten, Oosterse maaltijden, oosterse recepten, rijst, rijst recepten, rode curry, rode curry pasta, Thaise recepten, zelfmaken

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl