Thaise rode curry met kip

Een Thaise rode curry met kip eet ik graag. Zeker nu de herfst in aantocht is, verwarm ik mezelf graag aan zo’n heerlijk bord eten. De curry heeft eigenlijk alles in zich. Het zoete van de kokosmelk, het zuurtje van de limoen, het pittige van de peper en het zoute van de vissaus. Al die smaken proef je vanaf de eerste hap.

Thaise rode curry pasta

Natuurlijk kun je de rode curry pasta kopen in een potje, alleen zelfmaken is zo gepiept. Alle ingrediënten maal je fijn met een staafmixer of keukenmachine. De bijzonder smaakmaker van dit recept is het limoenblad, dat je bij de toko koopt. Dit geeft het gerecht een extra frisse limoen geur en smaak.

Thaise rode curry

Mocht je geen toko in de buurt hebben, dan kun je de Aziatische ingrediënten ook online bestellen bij Asian Food Lovers.

Thaise rode curry

Een van de producten in de rode curry pasta is trassi. Dit heb je misschien niet eerder gekocht. Het is een garnalenpasta met zout. Laat je niet afschrikken door de geur. Na bereiding ruik of proef je hier niks meer van terug. Het zorgt juist wel voor die authentieke geur en smaak.

Een van de specerijen in de curry is kurkuma ook wel koenjit genoemd. Het zorgt voor smaak en kleur aan de curry. Aan kurkuma worden allerlei geneeskrachtige werkingen toebedeeld. Het werkt het beste met een beetje zwarte peper. Geen idee of deze beweringen nu wel of niet kloppen. Het is een lekkere smaakmaker. Strooi deze specerij dan ook gerust eens vaker over je Aziatische recepten.

Thaise rode curry Thaise rode curry

Recept voor 4 personen:

  • 2 – 4 rode pepers (afhankelijk van jouw smaak)
  • 2 limoen blaadjes (kaffir)*
  • 2 cm gemberwortel
  • 2 sjalotjes
  • 3 flinke tenen knoflook
  • 1 theelepel kurkuma*
  • 2 theelepels korianderpoeder*
  • 1/2 theelepel sereh*
  • 1 theelepel komijn*
  • 1 theelepel trassi (garnalenpasta)*
  • snufje zwarte peper
  • 2-3 eetlepels neutrale olie
  • 400 ml kokosmelk*
  • 1/2 limoen sap & rasp
  • 1 eetlepel vissaus*
  • 300 gram kipfilet (in reepjes)
  • snufje zout en zwarte peper

*verkrijgbaar bij de toko

Voor erbij: verse koriander, rijst en groente naar keuze

Stappen om Thaise rode curry te maken:

  1. Kies afhankelijk van je smaak of je 2 of 4 pepers wilt gebruiken. Verwijder indien gewenst de zaadlijsten. Dit gaat het snelst door de peper even tussen je handen te rollen. Verwijder het groene kapje en sla zo alle zaadjes eruit. Snijd vervolgens in grove stukken. Verwijder de harde nerf van de limoen blaadjes en de schil van de gemberwortel. Snijd de gemberwortel in plakjes. Mix de pepers, limoenblad, gember, sjalotjes, knoflook, kurkuma, koriander, sereh, komijn, trassi, zwarte peper en de olie met een keukenmachine tot een pasta.
  2. Verwarm een pan (bij voorkeur met een dikke bodem) en voeg een klein beetje olie toe en bak de curry pasta een paar minuten. Zet het vuur lager en voeg de kokosmelk, het sap en rasp van een halve limoen en de vissaus toe. Roer goed door elkaar. Voeg de kip toe en zorg dat de saus net aan de kook blijft. Laat 10 minuten pruttelen en controleer of de kip goed gaar is.
  3. Proef of de saus goed op smaak is. Voeg naar smaak meer limoen, vissaus of peper toe.
  4. Serveer met verse koriander, rijst en een groente naar keuze.

Tip: in plaats van kip, kun je ook garnalen, vis of runderreepjes aan de curry toevoegen.

Tip: gebruik plastic wegwerphandschoentjes bij het snijden van de rode peper om irritatie aan je ogen te vermijden. Mocht je deze niet in huis hebben, dan kun je ook een boterhamzakje om je handen heen doen.

Voor dit blog heb ik gratis producten ontvangen. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.