5 voordelen van watermeloen

Met warme dagen snak je misschien naar een lekker ijsje, maar wat dacht je van een zomers stuk fruit? In dat geval gaat er niets boven een sappige watermeloen. Deze fruitsoort is erg laag in calorieën, terwijl het wel veel vitamine C en A bevat. Een verfrissende en gezonde keuze, zeker als je op je gewicht wilt letten! Wil je weten wat de5 voordelen van watermeloen zijn? Lees dan snel verder naar het gastblog van Jasper Alblas.

5 voordelen van watermeloen

1. Helpt je gehydrateerd te blijven
Genoeg water drinken is van groot belang voor een gezond lichaam, niet alleen op warme dagen. Voedingsmiddelen met een hoog vochtgehalte kunnen hierbij een handje helpen. En laat watermeloen nu voor 92 procent uit water bestaan! De combinatie van water en vezels zorgt ervoor dat je een flinke hoeveelheid eet, zonder meteen een grote hoeveelheid calorieën binnen te krijgen.

2. Vermindert de kans op ontstekingen
Ontstekingen zijn een belangrijke factor van het ontstaan van chronische ziekten. Omdat watermeloen ontstekingsremmende antioxidanten lycopeen en vitamine C bevat, zou het eten hiervan de kans op ontstekingen kunnen verminderen. Uit een studie is gebleken dat mensen die lycopeen-rijk tomatensap dronken, een verminderd risico hadden op ontstekingen.

zelf ijsjes maken

3. Zou de gezondheid van het hart bevorderen
Hart – en vaatziekten zijn wereldwijd de nummer een doodsoorzaak. Een bepaalde levensstijl aanmeten, waaronder een gezond eetpatroon, kan ervoor zorgen dat het risico hierop beduidend lager wordt. Watermeloen bevat meerdere vitaminen en mineralen die bijdragen aan een gezond hart, waaronder lycopeen, vitamine B6 en magnesium.

4. Kan de spijsvertering verbeteren
Watermeloen is een perfecte combinatie van veel water en een kleine hoeveelheid vezels. Beide ingrediënten zijn van belang voor een gezonde spijsvertering. Vezels geven je ontlasting ‘body’, terwijl water het spijsverteringskanaal stimuleert. Fruit dat veel water en vezels bevat, kan daarom de gezonde darmbeweging bevorderen.

5. Goed voor huid en haar
De twee eerdergenoemde vitaminen, A en C, zijn van groot belang voor de gezondheid van je huid en haar. Vitamine C bevordert de aanmaak van collageen. Collageen heb je nodig voor een soepele huid en sterk haar. Vitamine A stimuleert de aanmaak en de reparatie van de huidcellen. Bovendien kunnen lycopeen en bètacaroteen je huid beschermen in de zon!

watermeloen ijsjes

Foto header: Shutterstock

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.