Nog geen beoordelingen

Asperges in bladerdeeg

Mijn overbuurvrouw nam laatst het witte goud mee uit Venlo. Rond 12:00 uur kreeg ik een berichtje. “Ben je vanmiddag thuis, dan neem ik asperges mee“. Verser dan vers kun je ze niet krijgen. Met liefde heb ik eetplanning omgegooid en zette ik deze asperges in bladerdeeg met zalm op tafel.

Op vrijdag staat hier altijd iets lekkers op het menu. Met de avondmaaltijd wordt het weekend ingeluid en daar hoort geen aardappel groente vlees maaltijd bij. Een paar maanden geleden heb ik de verse rollen deeg ontdekt. Via verschillende bureau’s kreeg ik dit toegestuurd. In het begin lag de rol werkloos in de koelkast en ging dit voedingsmiddel nog wel eens over de datum. Echt, ik had geen idee wat ik ermee moest.

Beetje suf natuurlijk, want zo’n rol is lekker easy in gebruik. Inmiddels ben ik om en koop ik af en toe zo’n rol. Gewoon om het mezelf makkelijk te maken en omdat ik bladerdeeg onwijs lekker vind. Zeg nu zelf zijn de asperges in bladerdeeg niet net kleine taartjes? De bereiding stelt niet zoveel voor.

Gooi het kookvocht, schillen en onderkantjes van de asperges niet weg. Binnenkort kom ik met een recept voor 3 verschillende aspergesoepen.

asperges in bladerdeeg

Asperges in bladerdeeg

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 12 asperges
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 4 eetlepels ricotta of roomkaas, Griekse yoghurt
  • 4 theelepels mosterd
  • 300 gram zalmfilet zonder vel
  • snufje zout en peper
  • optioneel: verse platte peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller van onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkant eraf. Kook de asperges in een ruime pan zo’n 10 minuten. Gooi het kookvocht en de schillen niet weg, want je kunt er aspergesoep mee maken. Giet af en laat uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het deeg in 4 plakken.
  • Meng de ricotta met de mosterd.
  • Besmeer de plakken deeg met het kaas mosterd mengsel. Houd 5 cm aan de zijkanten vrij.
  • Leg de uitgelekte asperges op de ricotta. Snijd de zalmfilet in 4 repen en leg op de asperges.
  • Vouw de zijkanten van het deeg langs de asperges omhoog en druk de punten iets aan. Bak in 15 – 20 minuten goudbruin in de oven.
  • Bestrooi met een snufje zout en peper en strooi de verse kruiden erover.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.asperges in bladerdeeg

Witte asperges in bladerdeeg

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.