Nog geen beoordelingen

Kwark met kokos granola en kersen

Mijn wereldje staat sinds afgelopen vrijdagavond op zijn kop. Heb je het gemist? Dat kan bijna niet, maar lees anders dit meest openhartige blog van de afgelopen 3,5 jaar nog eens door. Ik voel mij zo gesteund door jullie reacties, daar kan geen like of unieke bezoeker tegen op (de belangrijkste meetinstrumenten voor een blog). Ondertussen had ik dit recept van kwark met kokos granola en kersen van de week al gemaakt. Alleen had ik moeite met het vinden van de juiste woorden van de introductie.

De bakken kwark zijn namelijk al een aantal weken niet aan te slepen in huize Linda. Maar hoe ging ik jullie nu vertellen hoe dit kwam? Het is inmiddels out in the open. Na mijn optreden bij RTL Late Night met Linda de Mol voor #LindaLijnt is het duidelijk. Ik voeldit moment niet helemaal lekker in mijn lijf. Een paar jaar geleden was ik perfect in balans. Alleen kan ik de reset knop al heel lang niet meer vinden. Het is tijd om actie te ondernemen. Een dieet? No way!

Ik moet toch echt mijn eetpatroon tegen het licht houden te starten met het ontbijt. Van dit ontbijt met kwark word je lijf blij. Tenminste die van mij wel. Van kwark is bekend dat het in verhouding veel eiwitten heeft en dat zorgt voor een verzadigd gevoel. En alleen kwark met fruit vind ik wat eentonig. Oeps, ben ik weer een klein feestje van mijn maaltijd aan het maken. Het valt alleen wel mee dit keer want de granola is gemaakt van – je raadt het al – havermout. Al met al ingrediënten waar niks mis mee is.

Wees trouwens niet bang, ik ga geen calorieën tellen. Ik probeer gewoon bewuster te eten en niet elke dag een feestmaaltijd naar binnen werken en meer bewegen. En variëren blijft key, vandaar een ander ontbijt dan je misschien normaal neemt.

kwark met kokos granola

Kwark met kokos granola en kersen en kwark

Ingrediënten

Aantal personen1 persoon
  • 100 gram diepvries kersen ontdooid
  • 1 theelepel maizena + water
  • 40 gram havermout
  • 1 eetlepel kokos rasp
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • 200 gram magere kwark

Extra nodig

  • leeg jam potje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Doe de kersen met een scheutje water in een steelpannetje en verwarm op een middelhoog vuur. Maak een papje van de maizena met een scheutje water. Voeg toe aan het pannetje en zet het vuur uit zodra de saus dik genoeg is naar smaak.
  • Verwarm tegelijkertijd een koekenpan op medium hoog vuur. Voeg de havermout toe en roerbak een minuut of 2. Houd de pan in beweging om verbranden te voorkomen. Voeg de kokosrasp en kokosolie toe. Bak nog een minuut of 2. Voeg de honing toe en roer goed door elkaar en zet het vuur lager.
  • Voeg de helft van de kwark toe aan het potje, dan de helft van de granola en dan weer een laagje kwark met granola en eindig met de warme kersen. Strooi er eventueel nog extra kokosrasp over.

Linda’s Tips

  • Tip: Ik weet dat de kersen nu niet in het seizoen zijn. In mijn vriezer ligt altijd allerlei diepvries fruit onwijs handig. Houd je niet van kersen dan kun je ook een appeltje gebruiken. De bereiding is dan iet anders zoals je kunt lezen bij het appeltaart ontbijt.
kwark met kokos granola
 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.