Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 100 gram diepvries kersen ontdooid
  • 1 theelepel maizena + water
  • 40 gram havermout
  • 1 eetlepel kokos rasp
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • 200 gram magere kwark

Extra nodig

  • leeg jam potje

Zo maak je het

  • Doe de kersen met een scheutje water in een steelpannetje en verwarm op een middelhoog vuur. Maak een papje van de maizena met een scheutje water. Voeg toe aan het pannetje en zet het vuur uit zodra de saus dik genoeg is naar smaak.
  • Verwarm tegelijkertijd een koekenpan op medium hoog vuur. Voeg de havermout toe en roerbak een minuut of 2. Houd de pan in beweging om verbranden te voorkomen. Voeg de kokosrasp en kokosolie toe. Bak nog een minuut of 2. Voeg de honing toe en roer goed door elkaar en zet het vuur lager.
  • Voeg de helft van de kwark toe aan het potje, dan de helft van de granola en dan weer een laagje kwark met granola en eindig met de warme kersen. Strooi er eventueel nog extra kokosrasp over.

Linda's tips

  • Tip: Ik weet dat de kersen nu niet in het seizoen zijn. In mijn vriezer ligt altijd allerlei diepvries fruit onwijs handig. Houd je niet van kersen dan kun je ook een appeltje gebruiken. De bereiding is dan iet anders zoals je kunt lezen bij het appeltaart ontbijt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl