Kijkje in mijn leven september

Yes, September is voorbij. Een periode waarbij ik flink actief geweest ben. Zowel op de blog als privé. Ik neem je weer mee in een kijkje in mijn leven.

Wie had ooit gedacht dat er een heerlijke lange nazomer zou komen. Ik heb er intens van genoten. Na de vakantie werd het tijd om mijn gezonde eetpatroon op te pakken. Samen met Mind Your Feed, Puur Suzanne. en Eet het beter heb ik de Feel Good Boost georganiseerd. Drie weken lang hebben wij ons eetpatroon een oppepper gegeven met onderwerpen als minder suiker eten, koken zonder pakjes en zakjes en bewust minder vlees eten. In totaal zaten 4.600 mensen in de besloten Facebook groep. Wat een succes.

fgb-banner-reny

 

Na de vakantie start ik graag met een schone lei. Het liefst ruim ik mijn hele huis op en gooi de helft weg. Hier droom ik al jaren van. Alleen blijft het altijd bij een goed voornemen. Dit jaar is het anders. In 2017 gaan wij verhuizen en dan is het wel handig om door alle kasten te gaan. Zo kom ik er achter dat wij fotoboeken in de keuken bewaren. Hebben jullie ook van die gekke gewoontes? Zo zag mijn woonkamer eruit toen wij deze een verfje gaven. Volgens mij heb ik al 35 vuilniszakken weggegooid. Ik ben trots op mezelf.

kijkje in mijn leven klussen

Dat vele opruimen maakt hongerig. Hoe bedwing je jezelf als de 3 nieuwe Limited Editions van Tony Chocolonely binnenkomen? Het voordeel van dit werk, is dat alles geproefd mag worden. De puur met gember is iets te heftig voor mij. Al lijkt deze smaak heerlijk na een goed diner. De witte met walnoot en wortel is gewoon lekker. Tot mijn grote verbazing vind ik de melk cola helemaal te gek. De chocolade is lekker romig en de cola knettert op je tong. Al blijft de Salted Caramel mijn absolute favoriet.

kijkje in mijn leven

Niet alles wat opgestuurd wordt is een succes. Zo vind ik die kikkererwten pasta echt niet te eten. Na 2 probeersels heb ik de zak weggegooid. Jammer, geef mij maar echte pasta.

kijkje in mijn leven

De maand september staat ook in het teken van de boeklanceringen. Ik krijg zoveel uitnodigingen dat ik keuzes moet maken. De eerste die ik bezoek is van Easy Peasy Lunchbox. Claire & Vera hebben alweer hun 3e boek samen gemaakt. In dit boek staan 60 recepten voor de lunchbox van je kinderen met natuurlijk alle achtergrond informatie. Bij de lancering hoorde een uitgebreide lunch. Aan tafel zaten allemaal vrouwen die ieder op hun eigen manier iets doen voor gezonde voeding. Van Amber Albarda, Lily Genée, Vivian Reijs en ook ik dus.

kijkje in mijn leven

Na een super gezonde lunch ging ik een week later naar het basisbakboek van Laura’s Bakery. Van bakken heb ik weinig begrepen. Qua smaak lukt het nog wel aardig, alleen ben ik niet zo geduldig waardoor de presentatie niet altijd top is. Laura daarentegen is de rust zelve en blijft ook lekker nuchter. Ik heb mijn dochter beloofd om samen een recept uit het boek te maken en zij mag kiezen 🙂 Met dit basisboek zou het toch eindelijk eens goed moeten komen.

Helaas kon ik niet naar het event rondom Brenda’s Snelle klassiekers met een twist. Dochterlief had een virusje te pakken en hield niks binnen. Zo jammer want ik had mij er erg op verheugd.

Het mosselseizoen is weer gestart en ik at de lekkerste mossels ooit. Wij kopen de mosselen bij de visboer (bij voorkeur uit de jute zak) en koken ze met een zak mosselgroente en knoflook. Vanaf nu doe ik dit nooit meer. De mosselen gaan gewoon in de pan met kruiden en nadat ze geopend zijn een flink klont kruidenboter erover. Ik ga de bellen om naar het recept te vragen, want jullie willen dit ook proeven!

kijkje in mijn leven

In augustus is onze dochter 10 jaar geworden. Herinneren jullie de Minion taart nog van mijn zoon? Vriendin D heeft dit keer een echte tienertaart gemaakt met make-up. Ze heeft nu al een dure smaak. Kijk haar eens stralen. Op haar grote mensen feestje was het eindelijk weer eens mooi weer. Alle visite stond in de tuin en er hing een relaxte sfeer. Traditie getrouw gaat iedereen met een volle maag naar huis. Een paar dingen maak ik zelf, maar ik koop ook gewoon kant en klare hamburgers hoor. Ik vind 60 stuks namelijk wat veel om zelf te maken.

kijkje in mijn leven

Voor haar verjaardag kreeg ze een weekendje weg met één van ons. Ze koos voor haar vader. haha. Ik bleef thuis met zoonlief. Wij hebben ons heerlijk vermaakt. Als verrassing had ik allerlei lekkers gemaakt voor een picknick in het park. Wat een lekker ventje is het toch.

kijkje in mijn leven

Kijk, in deze straat ben ik nu geboren: Steenweg in Utrecht. Centraler kun je bijna niet wonen. Mijn vader en ik waren samen op stap. Dit zijn van die avondjes waar ik enorm van kan genieten. Uiteindelijk kwamen wij op een terras terecht vlakbij onze achteruitgang. De één naar de andere herinnering kwam voorbij. Echt te gek!

kijkje in mijn leven

Achter de schermen ben ik al druk bezig met mijn ideeën voor Sinterklaas en zelfs kerst. Ja, als foodblogger denk je altijd vooruit. Ik heb echt ook weer zin in om de hout kachel aan te zetten, kaarsjes aan met een dekentje op de bank te netflixen. En dat is zo fijn in een opgeruimde woonkamer. Op naar de herfst.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.