Nog geen beoordelingen
bereiding 20 minuten
stoven 20 minuten

Vegetarische stoofpot

Ben je op zoek naar een verwarmd gerecht? Dan is deze vegetarische stoofpot echt iets voor jou. Het zit bomvol groenten, is lekker kruidig en makkelijk om te maken. Deze stoofschotel is snel klaar en je kunt alle ingrediënten eenvoudig in één pan bereiden.

Of je nu vegetariër bent of een dagje zonder vlees wilt koken, dit recept is favoriet bij iedereen. In dit stoofpot recept kies ik voor verschillende soorten groente, peulvruchten (linzen) en een kruidige tomatensaus.

Vegetarische stoofpot

Vegetarisch stoofpotje maken

Het fijne aan deze vegetarische stoofpot is dat je alles in één pan kunt bereiden. In dit recept heb ik gekozen voor ui, wortel en bleekselderij bakken. Voeg daarna kastanje champignons toe. Het vegetarische stoofpotje krijgt zijn smaak door kruiden zoals tijm, oregano maar ook sojasaus en laurierblad zorgt voor een extra touch. Voor extra bite, kleur maar ook voedzaamheid van de vega stoofschotel voeg je linzen, krieltjes en doperwten toe.

Alle ingrediënten stoof je in tomatenblokjes en bouillon. Mijn tip is om champignon bouillon te gebruiken. Dit geeft een lekkere extra hartige smaak. De champignon bouillonblokjes kun je vervolgens bijvoorbeeld ook in een risotto gebruiken.

Vegetarische stoofpot

Vegetarische stoofpot recepten

Een vegetarische stoofpot is vaak sneller klaar. Een stoofpotje met rundvlees heeft nu eenmaal meer tijd nodig om te garen. Een stoofpot met groenten kan binnen 30 minuten gaar zijn. In dit stoofpot recept heb ik een voorstel voor ingrediënten opgenomen. Pas het vegetarische stoofpotje gerust aan naar eigen smaak. Denk aan wintergroenten zoals pompoen of pastinaak. Of vervang de kastanje champignons door aubergine.

In plaats van krieltjes is zoete aardappel ook een goed alternatief. Dit vegetarische zoete aardappel stoofpotje is lekker voedzaam met 6 soorten groenten!

Vegetarische stoofpot

Vegetarische stoofpot

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 250 gram kastanje champignons, in plakjes
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 500 gram krieltjes, gehalveerd
  • 150 gram rode linzen (ongekookt en gewassen)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 750 ml (champignon)bouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • zout en peper naar smaak
  • 200 gram doperwten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je een vegetarisch stoofpotje?

  • Verwarm een pan met dikke bodem met olijfolie. Bak hierin ui, wortel, bleekselderij 5-10 minuten.
  • Voeg de champignons en kruiden toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut.
  • Roer de sojasaus, aardappels, linzen, tomaten in blik, bouillon en laurierblaadjes toe. Breng op smaak met zout. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer de doperwten erdoor en serveer.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.