Romige pasta met kip: snel comfort food voor het hele gezin. Na een drukke dag zijn er twee dingen waar ik blij van word: een bord vol comfort food én een recept dat zó op tafel staat. Deze romige pasta met kip is precies dat. Pasta met kip, knapperige broccoli en een romige saus met pesto, Parmezaan en knoflook. Geloof mij, dit is een makkelijk recept voor het avondeten die hier regelmatig op tafel komt.
En als ik écht weinig tijd heb? Dan pak ik gewoon voorgesneden kip en broccoli uit het koelvak. Scheelt weer vijf minuten. Yes, soms zijn er van die dagen dat die paar extra minuten tellen op een doordeweekse dag. Zeker als zoonlief op tijd moet zijn voor de voetbaltraining.

Waarom dit romige pasta met kip recept maken?
Dit pasta met kip recept is er eentje die iedereen lekker vindt. Geen ingewikkelde ingrediënten, maar juist de eenvoud die het zo goed maakt. De roomsaus is zacht van smaak, maar krijgt extra smaak door de pesto. En broccoli zorgt voor wat frisheid én een beetje bite. De combinatie van een romige saus en simpele bereiding maakt dit gerecht ideaal voor doordeweeks. Binnen 25 minuten zit je aan tafel. Sneller als je een beetje smokkelt met kant-en-klare groente en gesneden kip.
Deze romige pasta met kip is echt zo’n recept dat je eenmaal maakt en daarna blijft terugkomen op het weekmenu. Lekker, makkelijk én kidsproof. Precies zoals ik het graag zie.

Tips voor pasta met kip
Voor de snelle variant gebruik je voorgesneden kip en broccoli (koel of diepvries). Vervang de pasta door volkoren of half-volkoren pasta voor een voedzamere versie. Liever vegetarisch? Vervang de kip door vegetarische kipstukjes, zongedroogde tomaat zoals in deze pasta met broccoli of gebakken kastanje champignons (mijn keuze). Voor een vleugje pit voeg je chilivlokken toe.
Een restje pasta over? Bewaar dit voor de volgende dag met rucola als lunch.

Simpele pasta met kip
Ingrediënten
- 400 gram pasta
- 2 stronken broccoli, in roosjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 gram kipfilet, in stukjes
- 2 tenen knoflook, fijn gehakt
- 250 ml kookroom
- 4 eetlepels pesto
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
Optioneel
- 1/2 theelepel chilivlokken
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en bewaar een scheutje kookvocht.
- Kook ondertussen de broccoli 3 minuten in een pan.
- Verwarm een pan met dikke bodem met olijfolie. Bak hierin de kip goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de kookroom bij de kip, voeg de broccoli toe en verwarm kort. Tot slot voeg je de pasta, scheutje kookvocht en de pesto erdoor. Breng op smaak met Parmezaanse kaas en optioneel chili vlokken.
Linda’s Tips
- Met voorgesneden kip, broccoli en verse pasta staat dit romige pasta met kip nog sneller op tafel.Â
Recepten bewaren op Pinterest!
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.
