Deze snelle Mexicaanse pasta is een makkelijke maaltijd voor doordeweeks. Heb je een drukke werkdag achter de rug? Of even minder (lees: geen) zin om lang in de keuken te staan? Maak dan deze gezinsfavoriet: een pasta met Mexicaanse twist.
De Mexicaanse twist zal ook bij kinderen in de smaak vallen. Mijn zoon vindt deze pasta zelfs lekkerder dan een pasta met Italiaanse groentepakket. Dit gerecht heeft inmiddels zeker 5x bij ons op tafel gestaan.

Snelle Mexicaanse pasta binnen 20 min klaar
Ik hou van eenvoudige voedzame maaltijden. Na een drukke dag wil ik zonder gedoe koken én eten. Voor dit recept heb je slechts 2 pannen nodig. Dat maakt koken lekker overzichtelijk. In pan 1 kook je de pasta. In de andere pan bak je de groenten, verwarm je tomatensaus en een zak Mexicanez Taco’s van HAK. Dit is een zak met groenten en bonen in een milde saus, direct klaar voor gebruik. In een handomdraai kun je hiermee een avondmaaltijd maken. Ze zijn lekker, voedzaam en met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Mijn voorraadkast staat vol met deze zakken vol bonen en saus.
Aan tafel voeg je geraspte cheddar en een knapperige topping van verkruimelde nacho’s aan de Mexicaanse pasta toe. Genieten maar!

Snelle pasta recepten
Ben je op zoek naar nog meer snelle pasta recepten voor na een drukke dag? Om in de Mexicaanse sfeer te blijven, is de eenpans taco pasta met Mexicaanse twist een aanrader. Je hoeft zelfs maar 1 pan in de gaten te houden. En voor een super snelle pasta kun je deze pastasaus uit de blender binnen 5 minuten maken.
Nog een laatste tip. Als je dan toch een pastasaus maakt, maak dan een dubbele portie. De vriezer is je grote vriend om gerechten in te vriezen. Op zo’n dag dat je geen idee hebt waar je de tijd voor koken vandaan moet halen, ben je lekker snel klaar. Haal de saus de avond ervoor uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien. Tijdens de drukke avondspits hoef je alleen pasta te koken en de saus te verwarmen.

Snelle Mexicaanse pasta
Ingrediënten
- 350 gram pasta
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 zak HAK Mexicanez Taco
- 200 ml tomato frito of passata
- 50 gram geraspte cheddar
Optioneel
- 60 gram tortilla chips, verkruimeld
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hoe maak je een snelle Mexicaanse pasta?
- Kook de pasta volgens de instructies van de gebruiksaanwijzing.
- Verwarm een pan met dikke bodem. Bak hierin de ui en knoflook goudbruin. Voeg de paprika toe en bak 3-5 minuten.
- Voeg de zak Mexicanez en de tomato frito toe en verwarm op medium hoog vuur. Roer de gekookte pasta erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met kaas en optioneel de verkruimelde tortilla chips.
- Ontdek hier alle snelle recepten van Linda!
Recepten bewaren op Pinterest!
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.
