Keukentour: kijkje in mijn nieuwe keuken

Eindelijk is mijn keuken af! Natuurlijk gebruikten we de keuken al een jaar, alleen miste ik nog “gezelligheid”. Afgelopen maand hebben we de keuken aangekleed met nieuwe barstoelen, planten, een rek aan de muur en een open kast. Daarbij is de keukenleverancier langs geweest voor een laatste wijziging om het plaatje helemaal perfect te maken. Vervolgens heb ik bijna alle lades opnieuw ingericht. Nu is het dan tijd om jullie een keukentour te geven.

Oh lieve mensen, wat ben ik onwijs blij met de keuken en ik geniet er nog elke dag van. Een keuken is wat mij betreft compleet als zowel aan het praktische is gedacht, maar ook aan de warmte en gezelligheid. Ik laat je in dit blog zien hoe alles bij elkaar komt van stoomoven tot raamdecoratie. Pak een kop thee erbij, want de keukentour is een mooi verhaal met veel foto’s geworden.

Keuken van Lekker eten met Linda. Op zoek naar keuken inspiratie? Kijk mee naar mijn keuken interieur van kookeiland tot apparaten tot raamdecoratie. #interieur #styling #scandinavisch

Keukentour

Een kookeiland was mijn grote droom. Het liefst had ik hierop geslapen de eerste nacht in het nieuwe huis. De keuken is de plek voor het hele gezin om te koken, huiswerk te maken, te eten en te borrelen. Vrienden schuiven vaak ook direct aan op de barstoelen of hangen om het kookeiland heen. Kortom: de keuken is het hart van het huis!

De keuken hebben wij gekocht bij een leverancier vanuit de bouw. Mede door de goede klik met de keukenadviseur kozen wij voor Middelkoop. De basisindeling stond direct na de eerste afspraak. We wilden een lichte en ruime keuken, vandaar dat de keuken bij de bouw naar de voorzijde van het huis is geplaatst.

Keukentour

Keukenindeling

Het kookeiland was leading met een kastenwand van 4 units. Bij de kastenwand is een zijmuur doorgetrokken, waardoor het lijkt alsof de kasten in de muur zijn weggewerkt. Het kookeiland mocht lekker groot worden, zodat er veel werkruimte zou zijn.

Keukentour kijkje in mijn keuken kastenwand 3a

In het kookeiland is de kookplaat, vaatwasser, spoelbak, klimaatkoelkast en 3 zitplaatsen geïntegreerd. Kasten met planken vind ik onhandig in gebruik dus we hebben gekozen voor 3 dubbele lades in het eiland. Superhandig vind ik de bestekbakken van 90 cm breed. Onder de kookplaat heb ik dan eindelijk een grote kruidenlade. In mijn vorige keuken stonden de kruiden op 3 plekken ivm ruimtegebrek. Nu kan ik tijdens het koken heel makkelijk even mijn kruidenwinkeltje openen en een gerecht op smaak brengen.

Keuken van Lekker eten met Linda. Op zoek naar keuken inspiratie? Kijk mee naar mijn keuken interieur van kookeiland, indeling, apparaten tot raamdecoratie. #interieur #styling #scandinavisch

In de achterwand zit de combi magnetron, stoomoven en een koelkast van onder tot boven. De linkerkast is een grote servieskast. De servieskast zit tegenover de vaatwasser, zodat de schone vaat met uitruimen makkelijk opgeruimd kan worden. Het onderste gedeelte van de servieskast is gevuld met korven. Echt dit systeem is zo ontzettend handig. De recente aanpassing is het wegwerken van het koffiezet apparaat op een uittrekbare lade. Het apparaat stond eerst op het aanrecht precies waar ik sta te koken en te snijden. Nu is er dus meer werkruimte ontstaan.

Keuken van Lekker eten met Linda. Op zoek naar keuken inspiratie? Kijk mee naar mijn keuken interieur van kookeiland tot apparaten tot raamdecoratie. Een tip: zet het koffiezet apparaat in een kast met uittrekplank #interieur #styling #scandinavisch

Keukenapparatuur

Na de indeling is de keukenapparaat het tweede onderdeel van de keukentour. In onze vorige keuken was alle apparatuur van Siemens. Door de goede ervaring in onze vorige keuken, was de keuze voor Siemens in de nieuwe keuken al gemaakt.

Ovens

In de achterwand kozen we voor een combi-magnetron en een stoomoven. De magnetron functie gebruiken wij nauwelijks. Waarom dan een combi kopen? Om popcorn te maken? Nee hoor grapje. Deze combi oven kan een hogere temperatuur bereiken dan de stoomoven, handig voor pizza’s. Daarbij heeft het apparaat een pyrolytische zelfreinigingssysteem. Met een druk op de knop reinigt het apparaat zichzelf waardoor zelfs ingebrande vlekken van de bodem verdwijnen. Echt ideaal!

De stoomoven gebruiken wij nog te weinig om een maaltijd in klaar te maken. De functie “regenereren” wat eigenlijk opwarmen betekent, gebruiken wij wel heel veel. Hiermee kun je eten op een lekkere manier opwarmen, echt 10 keer lekkerder dan uit de magnetron of oven.

Keuken van Lekker eten met Linda. Op zoek naar keuken inspiratie? Kijk mee naar mijn keuken interieur van kookeiland tot apparaten tot raamdecoratie. #stoomoven #oven #interieur #styling #scandinavisch

Keuken gadgets

Wij zijn niet zo van de gadgets, maar we bleken er toch een aantal onbewust gekocht te hebben. Zo projecteert de vaatwasser met licht afwisselend de resterende tijd en de programmastatus aan. Cool! Het belangrijkste vind ik dat dit apparaat zo stil is, want dit ding draait overuren. Verder hebben wij een grote inbouwkoelkast. Mocht je ooit een nieuwe koelkast kopen: neem er een met een hyperFresh lade. Groente en fruit blijft in de lade langer houdbaar, dus dit is een goed middel tegen voedselverspilling.

Inductie

Koken doe ik al 20 jaar op inductie, dus hier hoefde ik niet over na te denken. Inmiddels is de technologie enorm verbeterd. Deze kookplaat wordt zo snel heet, dat ik in het begin dacht dat mijn kookplaat een op hol geslagen paard was. De teugels heb ik gelukkig weer in handen. Koken op inductie vind ik zo ideaal. De plaat is breed genoeg voor 5 pannen. Met de flexzone kun je drie kleine pannetjes plaatsen op een flexzone, of twee grotere, of één hele grote pan of bakplaat. Daarbij is plaat zo schoon en is inductie natuurlijk beter voor het milieu dan gas!

Keukentour kijkje in mijn keuken 4a

Kokendwaterkraan

Vooraf heb ik nooit gedacht dat ik niet meer zonder Quooker zou kunnen. Wat maakt dit apparaat het leven makkelijker zeg. Ik ben een enorme theeleut en alle groente, pasta of aardappelen worden opgezet met gekookt water. Het koken gaat zo een stuk sneller en de waterkoker is van het aanrecht gehaald. Wij hebben gekozen voor de Flex versie met uittrekbare slang, dat is handig voor de afwas en om de wasbak schoon te maken.

Keuken van Lekker eten met Linda. Op zoek naar keuken inspiratie? Kijk mee naar mijn keuken interieur van kookeiland tot apparaten tot raamdecoratie. Een keuken zonder Quooker kan ik mij niet meer voorstellen #interieur #styling #scandinavisch #quooker #quookerflex

Goh, komt er een einde aan dat lijstje met apparaten? We zijn er bijna. Op de kopse kant van het eiland zit manlief’s trots: de klimaatkoelkast voor rode en witte wijn. Nu begrijpen jullie ook waarom vrienden zo graag rond het kookeiland zitten…

Afzuiger

Het laatste en tevens stomste apparaat uit de keuken wat mij betreft is de afzuiger. Ik heb zo’n hekel aan deze apparaten, vooral door het geluid dat ze maken. Wij hebben een plafondunit. Het verlaagde plafond met ingebouwde spotjes maakt de keuken gezellig en mooi verlicht.

Keuken van Lekker eten met Linda. Op zoek naar keuken inspiratie? Kijk mee naar mijn keuken interieur van kookeiland tot apparaten tot raamdecoratie. De witte jalozieeen met zwarte band geven een stoer karakter aan de keuken #interieur #styling #scandinavisch #venetacom

Overig

Het aanrechtsblad is gemaakt van ceramistone. Dit blad is naast hitte- en zuurbestendig ook krasvast, handafdrukvrij en gemakkelijk te reinigen. Het liefst hadden we weer een houten vloer. Maar dat is niet handig in de keuken. Maar gelukkig hebben we keramisch parket gevonden. Dit heeft dezelfde warmte en look-and-feel, maar geen onderhoud.

Aankleding

Zo nu zijn we klaar met alle technische verhalen van de keukentour. Laten we eens starten met de gezelligheid in de keuken. Wij hebben bewust gekozen voor een witte keuken met cement kleurig aanrechtblad. We houden van ruimte en licht.

Raamdecoratie

Een keuze maken voor onze raamdecoratie was best een puzzel. Na twee bezoeken aan verschillende winkels wisten we het nog niet. Eerst dacht ik te kiezen voor zwarte houten jaloezieën. Het nadeel van zwart is dat stof goed zichtbaar is en wit vonden we te kil worden. Mijn buren tipten ons na hun goede ervaring om Veneta.com te laten langskomen voor een gratis adviesafspraak. Het handige is dat de adviseur stalen bij zich heeft, zodat het effect van de kleur direct te zien is bij het betreffende raam en het interieur. Dit bleek een schot in de roos. Hij adviseerde ons om witte houten jaloezieën met dikke zwarte ladderbanden te nemen.

We hebben in één keer alle raamdecoratie (19 stuks!) voor het hele huis uitgezocht. Na ongeveer twee weken was de bestelling van gordijnen, houten jaloezieën, PVC jaloezieën, plisségordijnen en inbetweens binnen. Omdat wij de raamdecoratie snel in gebruik wilden nemen, heeft manlief zelf alles opgehangen. Dit is echt heel goed te doen.

Kijk eens hoe mooi de jaloezieën eruit zien! Ik vond het idee van twee kleuren in één raamdecoratie heel spannend. Het effect is zo tof geworden. De witte met zwarte raamdecoratie past perfect bij alle andere zwarte details in de keuken. Het geeft de keuken een stoer uiterlijk. Wij zijn erg tevreden. Nog een pluspunt van Veneta.com is dat zij tot 40% goedkoper zijn dan in de winkel. Fijn dat deze kostenpost voor het hele huis binnen budget is gebleven.

Keuken van Lekker eten met Linda. Op zoek naar keuken inspiratie? Kijk mee naar mijn keuken interieur van kookeiland tot apparaten tot raamdecoratie. #interieur #styling #scandinavisch

Accessoires

Planten in de keuken maken de ruimte sfeervoller. De zwarte vakken kast komt bij Casa vandaan. Het wandrekje met mijn favoriete oliën en azijn is van een kassakoopje van een bouwmarkt. De nieuwe barkstoelen zitten heerlijk zacht en hebben een draaizitting. Op het aanrecht staat altijd een bos bloemen. Mijn enige wensen zijn nog een mooie bos kunstbloemen en een zwarte Kitchen Aid mixer/keukenmachine.

Keuken van Lekker eten met Linda. Op zoek naar keuken inspiratie? Kijk mee naar mijn keuken interieur van kookeiland tot apparaten tot raamdecoratie. #interieur #styling #scandinavisch

Tot zover mijn keukentour! Mocht je nog vragen hebben of graag de exacte apparatennummers of namen van producten willen hebben, dan weten jullie mij te vinden. Ik heb nu de keuken, waar ik 10 jaar over heb gedroomd. Ik ben er zo blij mee.

Keuken van Lekker eten met Linda. Op zoek naar keuken inspiratie? Kijk mee naar mijn keuken interieur van kookeiland tot apparaten tot raamdecoratie. #interieur #styling #scandinavisch

Bewaar deze keuken op Pinterest!

Op zoek naar een nieuwe keuken of keukeninspiratie? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Keuken van Lekker eten met Linda. Een moderne keuken in een nieuwbouwhuis met een kookeiland. Een witte keuken met grijs werkblad. Het werkblad is van betonlook werkblad van ceramistone. De strakke keuken is greeploos.Op zoek naar keuken inspiratie? Kijk mee naar mijn keuken interieur van kookeiland tot apparaten tot raamdecoratie. #interieur #styling #scandinavisch

Dit artikel betreft een samenwerking met Veneta. Lees hier mijn disclaimer.
Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.