5 uit 1 beoordeling
bereiding 25 minuten

Andijviestamppot met spekjes

Een Hollandse andijviestamppot met spekjes kent iedereen. Dit is een andijviestamppot met een Oosterse twist. De gebakken spekjes zijn op smaak gebracht door zoete ketjap en 5-spices kruiden.

Een stamppot maken is altijd een goed idee. Stamppotjes zijn vaak ontzettend makkelijk om te maken. Ik vind het leuk om er een eigen draai aan te geven. Op de blog staat al een frisse andijviestamppot met ham en kaas en ook een vegetarische andijviestamppot met Midden Oosterse smaken.

Andijviestamppot anders met Oosterse twist

Andijviestamppot met spekjes

Vandaag is een andijviestamppot met Oosterse twist aan de beurt. In de basis lijkt dit gerecht het meest op een klassieke stamppot met rauwe andijvie. De twist zit in de toevoeging van uien, ketjap en 5-spices kruiden. Deze smaken combineren perfect bij de spekjes. Je kunt 5 kruiden kruidenpoeder gewoon in de supermarkt kopen.

Rauwe andijviestamppot met spekjes

Andijviestamppot met spekjes

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1,5 kg aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 gram fijngesneden andijvie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 250 gram spekjes
  • 50 ml plantaardige melk
  • 1 klontje boter
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 2 theelepels 5 spices

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je andijviestamppot met spekjes?

  • Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet af. Verwarm de melk en de boter, voeg de aardappelen toe en stamp tot puree. Roer de andijvie erdoor en verwarm 3 minuten op laag vuur.
  • Verwarm een koekenpan. Bak hierin de spekjes 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak glazig.
  • Breng de spekjes met de uien op smaak door de ketjap en 5 spices erdoor te roeren. Serveer de andijviestamppot met de spekjes.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.