Nog geen beoordelingen

Yoghurt met mineola

Laatst zag ik ze weer liggen bij de streekwinkel: mineola’s met het blad er nog aan. Het lijken net uit de kluit gewassen mandarijnen. Ik vind ze lekker als tussendoortje of bij het ontbijt in de yoghurt. Voor mij werkt het niet om alleen fruit met yoghurt te combineren. Ik krijg dan vrij snel weer trek. Om die reden voeg ik dan ook havervlokken toe om een betere bodem te leggen voor de rest van de ochtend. Daarbij combineer ik fruit met iets vettigs zodat de fruitsuikers minder snel worden opgenomen. Toevallig had ik nog pistache noten en munt in huis en ja zo maak je van iets simpels een heerlijk ontbijtje.

Mineola’s zijn niet bij iedereen zo bekend. Het is een kruising tussen een mandarijn en een grapefruit. De smaak zou ik omschrijven als fris zuur. Het voordeel van dit citrusfruit is dat het bijna geen pitten bevat. Ik heb er altijd zo’n hekel aan, als ik ze er vooraf uit moet vissen dan wel tijdens het eten mijn kiezen op zo’n pit zet. Oja, ik zou nog bijna vergeten te melden dat ook deze citrusvrucht een flinke vitamine C bom is. Met een mineola heb je direct de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen. Al moet ik er wel bij melden dat vitamine C een echte antistress vitamine is. De behoefte per persoon verschilt als je ziek bent, veel ingrijpende emoties of stress het hoofd moet bieden. Neem dan gerust wat meer, een teveel hiervan scheidt je lijf zelf uit via urine.

De yoghurt met mineola is niet alleen lekker als ontbijt maar ook als (late night) snack. Gebruik wellicht wat minder zuivel, omdat de hoeveelheid anders te veel is.

Yoghurt met mineola

Ingrediënten

Aantal personen1 persoon
  • 200 gram volle zachte geiten yoghurt
  • 1 minola
  • 2 eetlepels havervlokken
  • 1 eetlepel pistache noten

Optioneel

  • 1 eetlepel gesneden munt

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Pel de mineola en snijd in kleine stukjes.
  • Leg een laag mineola in een kom of glas en dek af met een 1e laag yoghurt.
  • Voeg 2 eetlepels havervlokken toe en dek wederom af met een laag yoghurt.
  • Sluit af met het restant fruit.
  • Pel en hak de pistache noten en strooi samen met de munt over de mineola.

Linda’s Tips

  • Tip: natuurlijk kan je de mineola ook vervanger door een mandarijn of sinaasappel.
  • Tip: verdragen jouw darmen rauwe vlokken niet zo makkelijk? Laat de vlokken met de yoghurt weken door de avond ervoor in een bakje in de koelkast klaar te zetten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.