Nog geen beoordelingen

Gegrilde lamsrack met kruidensalsa

Bij een etentje zet ik graag lamsvlees op tafel. Door de intense smaak, ben je snel verzadigd. Het staat prachtig op je bord, ziet er groots uit maar eigenlijk eet je niet(te) veel vlees. Deze gegrilde lamsrack met kruidensalsa zet je snel op tafel. Marineer het vlees van te voren en zet de kruidensalsa klaar in de koelkast.

Dit recept komt uit het kookboek van Sam Stern – Virgin to Veteran, met hier en daar enkele aanpassingen. Lamsvlees is een mager stukje vlees en bevat weinig calorieën. Ik heb gekozen voor lamsrack omdat je die mooi kan presenteren. De marinade is geen must. Lamsvlees heeft van zichzelf al een goede pure smaak. De kruidensalsa daar en tegen, maakt dit gerecht helemaal af.

Lekker met geroosterde groenten en een aardappelpuree.

Gegrild lamsrack met kruidensalsa

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 8 – 12 lamsracks van de slager
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel witte wijnazijn of citroen
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 fijngesneden teen knoflook
  • peper en beetje zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Belangrijk: laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat het in de grillpan gaat.
  • Maak een marinade van olijfolie, azijn, mosterd en knoflook. Kruid het vlees met zout en peper naar smaak. Smeer de lamsrackjes in met de marinade en laat minimaal 30 minuten intrekken.
  • Ondertussen maak je de kruidensalsa. Hak de verse kruiden en de nootjes grof. Doe vervolgens alle ingrediënten van de salsa in de staafmixer en maal tot een gladde saus. De saus blijft in de koelkast enkele dagen houdbaar.
  • Verhit een grillpan tot deze bijna rookt. Leg de lamsrack erin en bak 3 minuten zonder ze te bewegen. Draai om en geef de andere kant ook 3 minuten. Van binnen zijn ze mooi rosé en van buiten hebben ze prachtige strepen.
  • Laat even rusten onder folie.
  • Nu komt het lastige onderdeel: zet 2 lamsracks tegen elkaar aan zodat er een soort wigwam ontstaat. Serveer de kruidensalsa erbij.

Linda’s Tips

  • Tip: je kan ook net als Sam kiezen voor lamskoteletten. Of combineer de kruidensalsa met een lekker stukje gegrilde kip.

Bestellen doe je hier Sam Stern – Virgin to Veteran

 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.