Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 8 - 12 lamsracks van de slager
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel witte wijnazijn of citroen
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 fijngesneden teen knoflook
  • peper en beetje zout

Zo maak je het

  • Belangrijk: laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat het in de grillpan gaat.
  • Maak een marinade van olijfolie, azijn, mosterd en knoflook. Kruid het vlees met zout en peper naar smaak. Smeer de lamsrackjes in met de marinade en laat minimaal 30 minuten intrekken.
  • Ondertussen maak je de kruidensalsa. Hak de verse kruiden en de nootjes grof. Doe vervolgens alle ingrediënten van de salsa in de staafmixer en maal tot een gladde saus. De saus blijft in de koelkast enkele dagen houdbaar.
  • Verhit een grillpan tot deze bijna rookt. Leg de lamsrack erin en bak 3 minuten zonder ze te bewegen. Draai om en geef de andere kant ook 3 minuten. Van binnen zijn ze mooi rosé en van buiten hebben ze prachtige strepen.
  • Laat even rusten onder folie.
  • Nu komt het lastige onderdeel: zet 2 lamsracks tegen elkaar aan zodat er een soort wigwam ontstaat. Serveer de kruidensalsa erbij.

Linda's tips

  • Tip: je kan ook net als Sam kiezen voor lamskoteletten. Of combineer de kruidensalsa met een lekker stukje gegrilde kip.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl