Nog geen beoordelingen
bereiding 30 minuten

Preisoep

Deze romige preisoep met een knapperig Parmezaankoekje is perfect voor elke gelegenheid. Ben je benieuwd hoe je deze preisoep maakt? Lees dan snel verder en check het recept.

Op zoek naar een smaakvolle soep die je voor meerdere gelegenheden of momenten kunt serveren? Dan is dit prei soep recept iets voor jou. De combinatie van zachte prei, romige aardappel met een pittige bite van de mosterd zorgt voor een rijke smaak. Het kaaskoekje van Parmezaan zorgt niet alleen voor heerlijke hartige smaak, maar ook voor een extra twist. Het maakt de soep net even specialer.

Preisoep

Preisoep recept

Dit preisoep recept is veelzijdig en past bij verschillende eetmomenten. Vul een kom soep voor bij de lunch en krijg zo een portie groenten bij. Serveer je de preisoep bij het avondeten? Voeg dan extra brood, gebakken spekjes of een restje gebraden kip toe. Maar ook bij een etentje of brunch doet deze soep het goed, vooral met het kaaskoekje erbij. Zo maak je van een eenvoudig recept een feestelijk gerecht. Ik houd ervan.

Met Pasen voor de deur is deze soep een lekkere toevoeging aan de brunchtafel. De preisoep is in zijn geheel goed voor te bereiden en het kaaskoekje zorgt een verrassende twist. Ideaal als je gasten hebt en iets bijzonders wilt serveren zonder uren in de keuken te staan.

Voor het kaaskoekje heb ik parmigiano reggiano kaaspoeder gebruikt. Bij AH koop je dit in een zakje van 40 gram en dat is precies voldoende voor dit recept.

Preisoep

Preisoep

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 50 gram roomboter
  • 300 gram prei, gesneden
  • 200 gram aardappel, in kleine blokjes
  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 eetlepels Groninger mosterd (grof & pittig)
  • 200 ml kookroom

Kaaskoekje

  • 40 gram Parmigiano reggiono poeder

Extra nodig

  • staafmixer
  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je preisoep?

  • Verwarm een pan met dikke bodem en bak hierin de ui en knoflook 5 minuten in de roomboter. Voeg de prei toe en bak totdat de prei zacht is.
  • Voeg de aardappel, water en bouillonblokjes toe en kook 10 minuten totdat de aardappel gaar is.
  • Roer de mosterd en kookroom erdoor en verwarm kort mee. Maal de preisoep fijn met een staafmixer.

Kaaskoekje

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de kaas in 6 hoopjes en spreid uit tot rondjes. Zet 8 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Laat ze volledig afkoelen, zodat ze extra krokant worden.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.