4 uit 14 beoordelingen

Tagliatelle met romige preisaus

Deze tagliatelle met romige preisaus doet mij erg aan vroeger denken. Mijn moeder maakte deze pasta met preisaus met behulp van een zakje. Wij waren er gek op thuis. Met het gevolg dat het 6 jaar lang elke maandag op het menu stond (volgens mijn zusje).

Inmiddels verslinden de kids mijn versie ook. Op een of andere manier zijn ze gek op gebakken prei. Daar maak ik graag gebruik van. Prei is een goedkope groente en makkelijk te bereiden. Even kort bakken in de pan of smoren met boter of stoven met bouillon en kruiden.

De pasta met romige preisaus past helemaal in de categorie: makkelijke maaltijd. Wat is het niet fijn om met 6 ingrediënten (zout en peper niet meegerekend) een gerecht in elkaar te draaien.

Houd je van pasta met een romige saus? Probeer deze pasta met mosselen eens. Echt een makkelijk recept zonder dat je mosselen hoeft schoon te maken.

tagliatelle met romige preisaus

Tagliatelle met romige preisaus

Ingrediënten

  • 100 gram spekjes
  • 200 gram kip dijfilet of gewone kipfilet
  • 3 flinke preien 1 kilo “vuile” prei
  • 320 gram tagliatelle of andere pasta naar keuze
  • 200 ml soja room
  • handje amandelen
  • zout en peper naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm een koekenpan en bak hierin de spekjes goudbruin. Snijd ondertussen de kip in stukjes. Voeg de kip toe. Als het goed is hoef je geen extra olie toe te voegen vanwege het vet van de spekjes. Bak een paar minuutjes.
  • Verwijder de onderkant van de prei en het buitenste blad. Snijd doormidden en was beide helften onder stromend water. Zo verwijder je het zand. Snijd de preien in ringetjes. Bak een minuutje mee en voeg de room toe. Zet het vuur lager, deksel op de pan en laat 8 – 10 minuten zachtjes pruttelen. Zorg dat je een deksel gebruikt, anders kan de saus teveel indikken. Is de saus toch te droog geworden? Een scheutje van het pastavocht doet dan wonderen.
  • Kook ondertussen de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Hak de amandelen grof. Giet de pasta af en voeg toe aan de romige saus. Breng de saus op smaak met zout en peper en strooi de amandelen erover.

Linda’s Tips

Tip: heb je geen deksel voor de koekenpan? Dek de pan dan af met een stuk bakpapier.
tagliatelle met romige preisaus
Tagliatelle met romige preisaus en kip. Deze makkelijke maaltijd maak je zonder pakje of zakje.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.