Ga terug

Kenmerken

Ingrediƫnten

  • 100 gram spekjes
  • 200 gram kip dijfilet of gewone kipfilet
  • 3 flinke preien 1 kilo "vuile" prei
  • 320 gram tagliatelle of andere pasta naar keuze
  • 200 ml soja room
  • handje amandelen
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm een koekenpan en bak hierin de spekjes goudbruin. Snijd ondertussen de kip in stukjes. Voeg de kip toe. Als het goed is hoef je geen extra olie toe te voegen vanwege het vet van de spekjes. Bak een paar minuutjes.
  • Verwijder de onderkant van de prei en het buitenste blad. Snijd doormidden en was beide helften onder stromend water. Zo verwijder je het zand. Snijd de preien in ringetjes. Bak een minuutje mee en voeg de room toe. Zet het vuur lager, deksel op de pan en laat 8 - 10 minuten zachtjes pruttelen. Zorg dat je een deksel gebruikt, anders kan de saus teveel indikken. Is de saus toch te droog geworden? Een scheutje van het pastavocht doet dan wonderen.
  • Kook ondertussen de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Hak de amandelen grof. Giet de pasta af en voeg toe aan de romige saus. Breng de saus op smaak met zout en peper en strooi de amandelen erover.

Linda's tips

Tip: heb je geen deksel voor de koekenpan? Dek de pan dan af met een stuk bakpapier.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl