Nog geen beoordelingen

Eiersalade met zalm in een weckpotje

Eindelijk is het zover. Vandaag post ik het recept van de weckpotjes. Jullie willen zo graag weten wat erin zit. Het is een romige eiersalade met zalm. Deze foto staat al een paar weken op de site bij de Paasrecepten. Ook is de foto gebruikt op Facebook. Het gevolg is dat ik mailtjes kreeg en zelf privé berichtjes met de vraag wanneer het recept online kwam.

Een ei hoort erbij met Pasen. Deze romige eiersalade met zalm presenteer je in weckpotjes, dat staat net even feestelijker aan tafel.

Jullie kunnen je hart ophalen hoor. Zet alle ingrediënten op de boodschappenlijst voor Pasen. Eigenlijk is het helemaal niet zo’n bijzonder recept. Dat is misschien niet zo handig om te zeggen. Maar zo voelt het wel bij mij. Aan de eiersalade is gerookte zalm toegevoegd. Zo simpel kan het zijn.

De weckpotjes maken de eiersalade met zalm net even feestelijker. Een eiersalade ziet er niet zo fotogeniek uit. Ik stond dan ook even te draaien bij mijn keukenkast met props. Hoe zorg ik nu dat de salade er lekker uitziet? Weckpotjes of andere kleine glaasjes zijn dan een uitkomst. Het leuke is dat je nu bij iedere een goed gevuld potje naast het bord kunt zetten.

Een ei hoort erbij met Pasen. Deze romige eiersalade met zalm presenteer je in weckpotjes, dat staat net even feestelijker aan tafel.

Eiersalade met zalm

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 4 eieren
  • 60 gram gerookte zalm +/- 2 plakken
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels kwark
  • 2 eetlepels verse bieslook of 2 theelepels gedroogd
  • paar druppeltjes citroensap
  • snufje zout en peper

Extra nodig

  • 4 kleine weckpotjes (Xenos)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je eiersalade met zalm

  • Kook de eieren in 5-7 minuten hard. Laat schikken. Pel en snijd de eieren in blokjes. Laat even afkoelen.
  • Snijd de zalm in blokjes.
  • Maak een saus van de mayonaise, kwark, bieslook, citroensap en een snufje zout en peper. Proef en kijk of de saus voldoende op smaak is. Voeg gerust meer citroensap of zout en peper erdoor. Roer de eieren en zalm er voorzichtig door. Schep in de weckpotjes.

Linda’s Tips

  • Tip: je kunt de eiersalade met zalm de dag ervoor bereiden en bewaren in de koelkast.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.