3.7 uit 3 beoordelingen

Eenpans spaghetti met courgette

De makkelijke en verse maaltijden doen het goed op de blog. Fijn om te zien dat jullie ook graag in een handomdraai een maaltijd met groente op tafel willen zetten. Zo heb ik al meerdere foto’s gehad van de pasta uit de oven van 2 weken geleden. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn over deze eenpans spaghetti met courgette.

Dit pasta gerecht is binnen 20 minuten klaar inclusief voorbereidingstijd. De truc is om het water alvast te koken. Ondertussen snijd je de groente en kunnen bijna alle ingrediënten in de pan. De spaghetti en de groente zijn tegelijkertijd gaar. Vervolgens roer je er nog een paar smaakmakers door en klaar is de maaltijd.

eenpans spaghetti met courgette

Ik hoor regelmatig dat pasta niet zo goed voor je zou zijn. Nou, ik neem dit soort berichten met een korreltje zout. Tegenwoordig zijn er ook volkoren varianten te koop die ik bijna altijd gebruik. Deze keer was het zelfs een volkoren spelt spaghetti. Mijn truc is om het tegen niemand in het gezin te vertellen. Ook heb ik verzwegen dat het een maaltijd zonder vlees was. Zodra manlief namelijk het woord “spelt”, “volkoren”en ook nog “vegetarisch” hoort, vindt hij de maaltijd direct minder lekker.

De kunst is om met een aantal simpele ingrediënten ervoor te zorgen dat de eenpans spaghetti goed op smaak is. De hartige smaak en structuur van kastanjechampigons lijkt een beetje op vlees. Verder maakt de Parmezaanse kaas een hoop goed. In mijn vriezer staat standaard een pak diepvries doperwten. Deze zijn veel lekkerder dan de collega’s uit pot of blik, aangezien ze na het koken lekker knapperig blijven. Heb je nog verse kruiden in huis? Strooi dit dan royaal over de pasta.

Een makkelijke maaltijd met 3 soorten groente en ook nog binnen 20 minuten klaar. Wat willen jullie nog meer?

eenpans spaghetti met courgette

Eenpans spaghetti met courgette

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 liter water
  • 1 courgette
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 225 gram diepvries doperwten
  • 200 gram volkoren spelt spaghetti
  • 1 champignon bouillonblokje of andere smaak naar keuze liefst van biologische winkel
  • 2 handen Parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak
  • 100 ml soja room
  • optioneel: verse basilicum of platte peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Breng voor de snelheid, alvast het water aan de kook in de waterkoker of pan.
  • Was en snijd de courgette in stukjes. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Vul een pan met het gekookte water, voeg het bouillonblokje, spaghetti, courgette, champignons en halve pak doperwten (direct uit de vriezer) toe. Breng het water opnieuw aan de kook en kook alles in 1 keer 10 minuten. Roer regelmatig en zorg dat de spaghetti onder water blijft staan.
  • Aan het einde van de kooktijd zal bijna al het water verdampt zijn. Giet het laatste beetje af. Voeg de room toe en zout en peper naar smaak.
  • Serveer met de Parmezaanse kaas en verse kruiden indien je die in huis hebt.

Linda’s Tips

  • Tip van lezeres Agnes: wil je liever een stukje vlees toevoegen? Voeg dan kippenbouillon met stukjes kip toe. Dit heeft zij altijd standaard in de vriezer. Of snijd kipfilet in stukjes en voeg direct toe bij stap 3. De kip kookt dan gaar in de bouillon.
eenpans spaghetti met courgette

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.