Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 1 courgette
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 225 gram diepvries doperwten
  • 200 gram volkoren spelt spaghetti
  • 1 champignon bouillonblokje of andere smaak naar keuze liefst van biologische winkel
  • 2 handen Parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak
  • 100 ml soja room
  • optioneel: verse basilicum of platte peterselie

Zo maak je het

  • Breng voor de snelheid, alvast het water aan de kook in de waterkoker of pan.
  • Was en snijd de courgette in stukjes. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Vul een pan met het gekookte water, voeg het bouillonblokje, spaghetti, courgette, champignons en halve pak doperwten (direct uit de vriezer) toe. Breng het water opnieuw aan de kook en kook alles in 1 keer 10 minuten. Roer regelmatig en zorg dat de spaghetti onder water blijft staan.
  • Aan het einde van de kooktijd zal bijna al het water verdampt zijn. Giet het laatste beetje af. Voeg de room toe en zout en peper naar smaak.
  • Serveer met de Parmezaanse kaas en verse kruiden indien je die in huis hebt.

Linda's tips

  • Tip van lezeres Agnes: wil je liever een stukje vlees toevoegen? Voeg dan kippenbouillon met stukjes kip toe. Dit heeft zij altijd standaard in de vriezer. Of snijd kipfilet in stukjes en voeg direct toe bij stap 3. De kip kookt dan gaar in de bouillon.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl