4 uit 1 beoordeling
bereiding 5 minuten

Snelle zoetzure komkommer

Snelle zoetzure komkommer is het ideale bijgerecht bij een Aziatische maaltijd of een bbq. Om eerlijk te zeggen durf ik dit bijna geen recept te noemen want je hebt slechts 2 ingrediënten nodig: komkommer en sushiazijn.

Wist je dat sushiazijn naast azijn ook suiker en zout bevat? Dit zijn de basis ingrediënten voor een zoetzure komkommer salade. De sushiazijn is direct bruikbaar om zelf snelle zoetzure komkommer te maken.

Snelle zoetzure komkommer maken

Zoetzure komkommer maken

Een zoetzure komkommersalade maken is makkelijk en deze komkommersalade is nog makkelijker. Het enige dat je hoeft te doen is dunne plakjes komkommer overgieten met de sushiazijn. Handig toch?

Snelle zoetzure komkommer

Wat ik meestal doe, is eerst de zoetzure komkommer maken. Vervolgens maak ik het avondeten (bijvoorbeeld nasi). Vervolgens serveer ik de snelle zoetzure komkommer erbij. Het voordeel is dat deze komkommersalade niet urenlang hoeft te marineren en binnen 10 minuten op smaak is!

De sushiazijn koop je gewoon in de supermarkt (sushi schap) of bij de toko.

Snelle zoetzure komkommer

Snelle zoet zure komkommer

Ingrediënten

Aantal personen1 portie
  • 1 komkommer
  • 4 eetlepels sushi azijn

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je zoetzure komkommer?

  • Snijd of rasp de komkommer in hele dunne plakjes. Doe de komkommer in een pot of schaal. Giet de sushiazijn erover en laat even intrekken.

Linda’s Tips

  • Op deze manier kun je ook ingelegde rode ui maken vo

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.