4.5 uit 4 beoordelingen

Bieten linzen salade

Begin van het nieuwe jaar en iedereen is bezig met gezonder eten. Een kleine stap – met groot effect – is meer variëren. Eet je elke ochtend brood en ook in de middag? Je stofwisseling kan op de automatische piloot staan. Om dit te doorbreken, is het van belang om op zoek te gaan naar brood alternatieven. Een alternatief voor brood is een bieten linzen salade.

Zo kom je op een makkelijke manier aan meer verse groente. Door peulvruchten toe te voegen ook nog eens een portie goede langzame koolhydraten. Maak de salade altijd af met een beetje vet (olijfolie), dat helpt om de vitaminen en mineralen beter te laten opnemen.

Voor de bieten linzen salade heb ik gesmokkeld met biologische gekookte bieten en linzen uit blik. De reden? Deze salade is ‘s ochtends binnen 5 minuten te maken en mee te nemen naar kantoor. Ja, waarom niet? Lekker en gezond(er) eten draait om een goede voorbereiding. Houd de dressing & kaas nog wel even apart.

Bieten linzen salade

Ingrediënten

1 persoon
  • 1 rode voorgekookte biet
  • half blikje linzen van 300 gram
  • 1 eetlepel feta kaas
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1/2 theelepel honing
  • optioneel: voor erbij gemengde sla platte peterselie en walnoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de rode biet in blokjes.
  • Spoel de linzen af in een vergiet om toegevoegd zout te verwijderen.
  • Meng de biet en rode linzen en kruimel de kaas erover.
  • Maak een dressing van de olie, mosterd en honing en giet over het groente & kaas mengsel.
  • Heb je nog sla of verse kruiden zoals peterselie staan? Voeg dit dan toe aan de salade.

Linda’s Tips

  • Tip: ben je geen liefhebber van feta, dan is 30 gram geitenkaas ook een goed alternatief.
  • Tip: de rest van de gekookte bieten, kan je de volgende dag in een smoothie verwerken of een salade met appel, rucola, avocado en een dressing. Invriezen voor een volgende keer is natuurlijk ook mogelijk.
 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.