Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 portie

Ingrediënten

  • 310 gram kikkererwten (groot blik)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels Tahin sesampasta (oosterse schap)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel curry madras (Jonny Boer - Euroma)
  • 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
  • snufje zout en peper
  • optioneel: water of olijfolie

Voor erbij

  • crackers en rauwkost

Zo maak je het

  • Spoel de kikkererwten af om overtollig zout te verwijderen. Snijd de knoflook fijn.
  • Doe alle ingrediënten in de staafmixer of keukenmachine en mix tot de gewenste dikte. Voeg eventueel scheutje water toe of olijfolie om de hummus smeuïger te maken. Proef nu of de kerrie hummus goed op smaak is. Voeg gerust nog meer kerrie poeder of madras kruiden toe.
  • Serveer met crackers en verschillende soorten groente om te dippen zoals wortels, komkommer en paprika.

Linda's tips

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl