Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 flinke handen sla
  • 1 blikje bonenmix tricolore (kikkererwten, rode kidneybonen, witte bonen en limabonen)
  • 1 blikje tonijn (op water)
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd

Zo maak je het

  • Leg op elk bord een flinke hand sla.
  • Spoel de bonenmix af om toegevoegd zout te verwijderen. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de avocado* in blokjes. Hussel alles door elkaar en verdeel over de sla.
  • Maak een dressing van de olijfolie, honing, mosterd en azijn. Breng eventueel op smaak met snufje peper en zout. Giet over de salade.

Linda's tips

  • *neem je de lunch salade mee naar kantoor, dan kun je de avocado ook snel ter plekke even doormidden snijden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in stukjes en lepel het vlees eruit.
  • Tip: ook lekker is de bieten linzen salade die ook in een handomdraai op tafel staat. Of een lekkere gezonde kikkererwten salade.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl