Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 5 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 400 ml geiten (of plantaardige) melk
  • 2 klontjes kokosolie of roomboter

Beleg

    verpakking hummus of maak het zelf:

    • 1 blik kikkererwten
    • 1 teen knoflook
    • 2 eetlepels Tahin (oosterse schap)
    • citroensap
    • zout & peper

    pot geroosterde groenten (paprika) of maak het zelf:

    • 1 pot geroosterde groenten (paprika) of maak het zelf:
    • 1 paprika
    • 1 courgette
    • 1 aubergine
    • olijfolie
    • zout en peper
    • verse kruiden: paar taken rozemarijn en of tijm. Optioneel 1 eetlepel Italiaanse kruiden
    • 3 eetlepels sesamzaad

    Optioneel:

    • verse kruiden (peterselie of koriander)

    Zo maak je het

    • Meng het meel, de eieren, een snufje zout en de melk tot een egaal beslag.
    • Verwarm een koekenpan en smelt hierin de kokosolie of boter. Voeg een flinke soeplepel beslag in de pan en bak de wrap om en om goudbruin.
    • Herhaal dit met de rest van het beslag.
    • Maak ondertussen de hummus. Pureer de kikkererwten, knoflook, tahin, citroensap, zout en peper tot de gewenste dikte. Voor een uitgebreide uitleg kan je mijn recept voor koriander hummus nalezen.
    • Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de groenten in plakken. Besprenkel met olijfolie, zout, peper en verse of gedroogde kruiden. Zet 30-40 minuten in de oven. Groenten roosteren lijkt misschien veel werk, maar het is zo gepiept. De oven doet zijn werk en een instructie om groenten te roosteren vind je hier.
    • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
    • Leg een wrap op een bord, besmeer met hummus. Voeg groenten naar smaak toe en strooi sesamzaad erover. Doe er optioneel verse kruiden bij.

    Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl