Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 eetlepels Milde Curry pasta (Patak)
  • 350 gram kipdijfilet
  • 1 bloemkool
  • 1 liter gekookt water
  • 1-2 kippenbouillonblokjes
  • 310 gram kikkererwten
  • 250 ml kokosmelk

Optioneel

  • rode peper

Lekker voor erbij

Zo maak je het

  • Snijd de ui in stukjes. Verwarm een pan met dikke bodem en verwarm een scheutje olijfolie. Voeg de ui toe en bak 1 minuut aan. Voeg de curry pasta toe en bak een paar minuten op zacht vuur mee.
  • Snijd de kip in stukjes en de bloemkool in roosjes.
  • Voeg het gekookte water, bouillonblokjes, kip en bloemkool toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Spoel de kikkererwten af. Verwarm de kokosmelk en kikkererwten 3 minuten mee.
  • Bekijk ook eens dit basis recept voor kippensoep.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl