Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 4 blaadjes gelatine
  • 100 ml karamel siroop (koffieschap)
  • 250 ml slagroom
  • 150 gram kruidnoten
  • 1 eiwit

Decoratie

  • kruidnoten en snoepjes

Extra nodig

  • puddingvorm / tulband vorm (Xenos van 1,5 liter)

Zo maak je het

  • Klop de eieren met de suiker en de koekkruiden au bain-marie op tot een romige crème. De bedoeling is dat de suiker oplost. Haal de kom van het vuur.
  • Week intussen de blaadjes gelatine in koud water. Knijp het water eruit en los de gelatine op in 3 eetlepels gekookt water. Voeg de gelatine en karamel siroop toe aan de romige crème.
  • Klop de slagroom tot yoghurt dikke en schep dit door het puddingmengsel. Maal de kruidnoten fijn in de hakmolen van de staafmixer en schep door het mengsel.
  • Bestrijk de puddingvorm met een eiwit en stort het puddingmengsel erin. Dek af met huishoudfolie en zet 1 nacht in de koelkast.
  • Om de pudding uit de vorm te halen, zijn er diverse strategieën. Ik heb een siliconen vorm gebruikt. De vorm zet je kort in warm water, dan smelt het bovenste laagje en stort je de pudding makkelijk uit de vorm. Decoreer met kruidnoten en ander sinterklaas snoepgoed.

Linda's tips

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl