Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote zoete appel elstar
  • 100 gram ricotta
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels honing
  • snufje koek en speculaaskruiden
  • 40 gram kruidnoten
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 4 bolletjes ijs naar keuze

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de ricotta uit over de bodem van een ovenschaal.
  • Smelt de boter met de honing in een pannetje op zacht vuur.
  • Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor en snijd in 4 plakken. Leg op de ricotta en bestrooi met een flinke snuf koekkruiden.
  • Verdeel de helft van het boter honing mengsel over de appeltjes.
  • Hak de kruidnoten grof en voeg toe aan rest van het boter honing mengsel. Verdeel de kruidnoten crumble over de appeltjes en strooi er geschaafde amandeltjes over. Zet 20 minuten in de oven. Serveer met 4 bolletjes ijs naar keuze.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl