Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappel
  • roosjes van 1 stronk broccoli
  • 200 gram peulen schoongemaakt
  • 1 flinke theelepel rode thaise curry naar smaak (alternatief Milde Curry van Patak)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 blik kikkererwten
  • 200 gram gerookte makreel (visboer)
  • Serveer met (zelfgemaakt) naanbrood of rijst en verse koriander (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Boon de zoete aardappel schoon en snijd in frieten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de frieten in met een klein beetje olie. Bak 25 minuten in de oven.
  • Zet voor het blancheren een flinke pan met water op het vuur. Voeg zodra het water kookt de schoongemaakte broccoli en peulen toe. Kook maximaal 4 minuten, giet af en spoel af onder de koude kraan.
  • Verwarm een pan met dikke bodem en bak de rode curry pasta een minuutje mee en voeg de kokosmelk toe. Zet het vuur direct zachter want de kokosmelk mag niet koken. Roer de curry pasta goed door de kokosmelk. Spoel de kikkererwten af en verwarm samen met de broccoli, peulen en zoete aardappel nog 3 minuten mee.
  • Ondertussen controleer je de makreel op graatjes en pluk in stukjes. Strooi over de curry, zet het vuur uit en schep de curry op diepe borden.
  • Serveer de curry met zelfgemaakte naan of rijst en verse koriander.

Linda's tips

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl