Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes
  • 100 gram groene asperges
  • 200 gram diepvries (biologische) doperwten
  • 2 bosuitjes
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel biologische mayonaise
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel mosterd
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • zakje veldsla

Zo maak je het

  • Boen de schil van de krieltjes schoon. Snijd de grotere piepers een keertje door, zodat alle aardappels even groot zijn. Op deze manier zijn ze tegelijk klaar. Kook de krieltjes in 8 tot max 10 minuten gaar. Niet te lang, want je wilt een stevig aardappeltje overhouden. Giet af in een vergiet en laat afkoelen.
  • Verwijder het houtige uiteinde van de asperge en blancheer ze 2-3 minuten in een ruime pan. Vervolgens direct koud afspoelen onder de kraan en laat afkoelen. Herhaal deze procedure met de doperwten of gooi ze direct (zoals ik) bij de asperges. Lekker makkelijk en simpel.
  • Ondertussen snijd je de bosuitjes in ringen en de avocado in blokjes.
  • Maak een dressing met de mayo, yoghurt, citroensap, olie en mosterd. Proef en breng op smaak met peper en klein beetje zout. Door de ziltige smaak van de gerookte zalm hoef je niet teveel zout toe te voegen.
  • Hussel nu voorzichtig alle ingrediënten door elkaar. Doe dit het liefst met je (schone) handen zodat de delicate ingrediënten als asperges en avocado mooi blijven.

Linda's tips

  • Tip: wil je de salade van te voren maken, snijd dan alleen de avocado nog niet in stukjes. Dit verkleurt snel en kan je dan ook beter toevoegen vlak voor het opdienen.
  • Tip: heb je nog groene asperges over? Maak er groene asperges met een gepocheerd ei van.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl