Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 2 rode uien
  • 1 stronk broccoli
  • 1 bouillonblokje (ik gebruik graag een knoflook of champignon variant)
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 300 gram verse spinazie
  • 250 gram ricotta
  • 1 hand Parmezaanse kaas
  • snufje zout en peper
  • goede extra virgine olijfolie bijvoorbeeld een basilicumolie

Zo maak je het

  • Breng alvast het water aan de kook in de pan.
  • Snijd de ui in stukjes. Was en snijd de broccoli in roosjes. Gooi de stronk niet weg. Hiermee maak je een eenvoudige broccoli soep.
  • Voeg het bouillonblokje, de ui en de spaghetti toe aan het gekookte water. Breng opnieuw aan de kook en voeg na 5 minuten de broccoli toe en na 2 minuten de verse spinazie en kook 3 minuten. Zet de deksel op de pan, zodat de spinazie gaar stoomt.
  • Roer regelmatig. Zorg ervoor dat de spaghetti onder water blijft staan.
  • Aan het einde van de kooktijd zal bijna al het water verdampt zijn. Giet het laatste beetje af. Voeg de ricotta toe en breng op smaak met zout, peper en een goede olijfolie.
  • Serveer met de Parmezaanse kaas.

Linda's tips

  • Tip: ben je een liefhebber van ricotta? Dan is deze spinazie lasagne ook iets voor jou.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl