Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Spelt pepernoten zonder geraffineerde suiker
Kenmerken
Porties
2
bakplaten
Ingrediënten
250
gram
speltmeel
(volkoren meel)
100
gram
zachte roomboter
100
gram
oerzoet*
1
eetlepel
speculaaskruiden
1
theelepel
kaneel
flinke snuf zeezout
2
theelepels
bakpoeder
1
eetlepel
appelstroop zonder toegevoegd suiker
(bv. Peren Appelstroop van Zonnatura)
1
ei
Extra nodig
Bakpapier
Zo maak je het
Verwarm de (hetelucht) oven voor op 160 graden
Doe alle ingrediënten in een kom en maak er een soepel deeg van. Is het wat droog, voeg dan eetlepel water of amandelmelk toe
Draai kleine balletjes van het deeg
Bak de pepernoten in 15-17 minuten gaar en laat afkoelen zodat ze hard worden
Linda's tips
Tip: wil je nog een stap gezonder? Gebruik dan kokosbloemsuiker in plaats van oerzoet.
Tip: met een paar kleine aanpassingen, kan je met dit recept ook overheerlijke
speculaas zonder geraffineerde suiker
maken.
*je kunt dit vervangen door palmsuiker, kokosbloesemsuiker of gewone suiker.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl