Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 2 bakplaten

Ingrediënten

  • 250 gram speltmeel (volkoren meel)
  • 100 gram zachte roomboter
  • 100 gram oerzoet*
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • flinke snuf zeezout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel appelstroop zonder toegevoegd suiker (bv. Peren Appelstroop van Zonnatura)
  • 1 ei

Extra nodig

  • Bakpapier

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 160 graden
  • Doe alle ingrediënten in een kom en maak er een soepel deeg van. Is het wat droog, voeg dan eetlepel water of amandelmelk toe
  • Draai kleine balletjes van het deeg
  • Bak de pepernoten in 15-17 minuten gaar en laat afkoelen zodat ze hard worden

Linda's tips

  • Tip: wil je nog een stap gezonder? Gebruik dan kokosbloemsuiker in plaats van oerzoet.
  • Tip: met een paar kleine aanpassingen, kan je met dit recept ook overheerlijke speculaas zonder geraffineerde suiker maken.
  • *je kunt dit vervangen door palmsuiker, kokosbloesemsuiker of gewone suiker.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl