Meng water en gist door elkaar en laat het gist oplossen. Voeg bloem, zout en olijfolie toe. Kneed gedurende 10 minuten tot een fluweelzacht deeg.
Maak er een bal van en leg in een met olijfolie ingevette kom. Dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven met de pizzasteen voor op 250 graden. Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen. Kneed het even door, zodat de lucht eruit ontsnapt. Rol het met een deegroller uit tot een dunne lap. Pureer de tomaten met de staafmixer tot saus. Beleg de pizza met het beleg van je keuze. Leg de pizza op de steen en bak in 5-6 minuten knapperig en gaar.
Linda's tips
Rooster de aubergine, courgette en paprika alvast terwijl het deeg rijst. Het recept vind je hier.
Natuurlijk kun je de pizza ook zonder speciale pizzasteen maken.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl