Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 stuks

Ingrediënten

  • 4 flinke bollen vanille roomijs
  • 4 speculaasjes
  • 1/2 theelepel speculaaskruiden
  • 50 gram pure chocolade
  • 4 suikerschelpen of roomboter gebaksbodem Jos Poell - te vinden bij het bakschap

Optioneel

  • Sinterklaas snoepgoed en pepernoten

Zo maak je het

  • Laat een bak met vanille roomijs even ontdooien totdat je er 4 bollen uit kunt scheppen. Maal 3 speculaasjes fijn in de hakmolen van de staafmixer. Hak het 4e speculaasjes in kleine stukjes. Meng het ijs met de speculaas en de kruiden. Zet terug in de vriezer.
  • Ter plekke smelt je de pure chocolade au bain-marie. Neem een steelpannetje met een laagje water, zet hierop een hittebestendige kom die het water niet raakt. Breng het water aan de kook en breek de chocolade en leg in de kom. Roer met een spatel totdat alle chocolade is gesmolten.
  • Neem een suikerschep, schep hierin 1 bolletje speculaas ijs. Drizzle de chocolade met een lepel over de gevulde suiker schelpen. Decoreer naar wens met snoepgoed en pepernoten. Serveer direct.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl