Ontdooi het filodeeg volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwijder het houtige uiteinde van de groene asperges. Kook 3 minuten in een ruime pan, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Vet de schaal of taartvorm in met olie. Verwarm de boter. Smeer (gebruik hiervoor een kwast) een vel filodeeg aan beide zijdes in met boter, leg een tweede vel erop en smeer bovenzijde in. Leg aan de ene zijde in de taartvorm. Pak een 3e vel, smeer in met boter aan beide zijdes en leg het 4e vel erop en smeer in met boter en leg aan de andere zijde van de taartvorm. Snijd het laatste vel doormidden, smeer in met boter en bedek hierbij de 2 lege stukken in de vorm.
Rol om elke asperge een plakje zalm en leg op de bodem van de taart. Vul de open plekken op met doperwten en de gesneden lente-uitjes. Meng de eieren met de griekse yoghurt en giet over de groente. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta over de quiche. Snijd de stukken filodeeg weg die over de rand van de vorm hangen. Zet in de oven en bak gaar in 30-35 minuten.
Serveer er een groene salade bij.