Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Makkelijke recepten, Kerst recepten, Zalm, vis recepten
Totale tijd 22 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 5 gram verse platte peterselie
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 20 gram panko (Japans broodkruim - sushi schap)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 400 gram verse zalmfilet
  • 1 eetlepel mayonaise
  • rasp van halve biologische citroen

Lekker voor erbij

Zo maak je het

  • Hak de platte peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas grof. Maak de kruidenkorst door de peterselie, Parmezaanse kaas, panko en knoflookpoeder kort te malen in een keukenmachine of hakmolen van een staafmixer.
  • Smeer de zalm in met de mayonaise. Rasp een halve citroen erboven uit. Verdeel de kruidenkorst over de zalm en druk goed aan.
  • Smeer het grill rooster in met een bakspray of olijfolie. Leg het rooster in de Easy Fry & Grill. Leg de zalm erop. Stel het apparaat in op het visprogramma, 180 graden en 12 minuten.
  • Serveer de zalm met kruidenkorst met de gekarameliseerde wortelen en een aardappel gerecht naar keuze.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: De totale voorbereiding van dit gerecht is 5-10 minuten. De kruidenkorst maak je het liefst vlak van te voren, omdat anders het broodkruim zacht wordt. Je kunt de kruiden hakken en de Parmezaanse kaas raspen en de panko afwegen. Zo staat alles alvast klaar. Ter plekke maal je de kruidenkorst en pak je het recept op vanaf stap 2.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl