6eetlepelspankoJapans broodkruim of maak pangrattato zelf met oud wit brood
verse platte peterselie(optioneel)
Zo maak je het
Maak eerst de limoncello saus. Snijd de knoflook fijn. Verwarm een klein steelpannetje met een scheutje olijfolie op laag vuur. Doe de knoflook erbij en bak 1 minuutje, blijf roeren. Voeg de kookroom en kaas toe en roer door elkaar tot de kaas is gesmolten. Vervolgens voeg je de limoncello, rasp van 1 citroen en 2 eetlepels sap toe. Laat even zachtjes pruttelen zodat de saus dikker wordt. Houd de pan warm tot gebruik.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Verse pasta is na 4 minuten klaar. Voeg 1-2 eetlepels kookvocht en de zalmsnippers toe aan de limoncello saus.
Maak ondertussen de topping, terwijl de pasta kookt. Verwarm een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Bak hierin de panko in 3 minuten goudbruin. Voeg eventueel 2 eetlepels fijn gesneden platte peterselie toe.
Roer de saus door de pasta. Verdeel over 4 borden en strooi het broodkruim over de pasta en serveer direct.
Linda's tips
Voorbereiding voor kerst: Je kunt de limoncello saus voorbereiden tot en met stap 1. Verwarm vervolgens heel langzaam en op laag vuur. De saus zou kunnen indikken. Mijn voorstel is om de saus geheel vers te maken, aangezien dit net zo snel is als opwarmen. Snijd de knoflook, rasp te kaas en citroen en pers de citrusvrucht uit, zodat alles klaarstaat. Het broodkruim kun je van te voren maken, zonder de verse kruiden. Laat goed afkoelen en bewaar luchtdicht.
Tip: met oud wit brood kun je zelf broodkruim (pangrattato) maken. Bekijk hier het recept voor armeluis Parmezaan.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl