Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Makkelijke recepten, Ovenschotel recepten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappel
  • 500 gram broccoli
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel mosterd Dijon
  • 100 ml melk
  • boter

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil en snijd de zoete aardappel in kleine stukjes. Kook in 10 minuten gaar. Giet de aardappel af. Verwarm de melk en de boter, doe de aardappel terug in de pan en stamp tot een puree.
  • Was en snijd de broccoli in roosjes. Kook 5 minuten beetgaar. Gooi de stronk niet weg. Hiermee maak je deze eenvoudige broccoli soep.
  • Verwarm een koekenpan zonder olie en bak hierin het gehakt goudbruin. Snijd ondertussen de ui in stukjes en de champignons in plakjes. Bak de ui 2 minuten mee en daarna de champignons in 3 minuten bruin. Breng op smaak met de mosterd en eventueel een snufje peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in. Verdeel het gehakt mengsel over de bodem, vervolgens de broccoli en dek af met de zoete aardappelpuree.
  • Bak de broccoli ovenschotel 30 minuten goudbruin in de oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl