Snijd de kip in stukjes.
Maak de marinade voor de kipsaté. Snijd de teentjes knoflook fijn. Meng de knoflook, bruine suiker (honing), sojasaus, sesamolie en kruiden goed door elkaar. Leg de kip met de marinade in een glazen schaal in de koelkast, het liefst een hele nacht.
Verwarm een koekenpan met een scheutje olie. Bak de kip 4 minuten goudbruin aan beide kanten, zet het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes garen. Haal de kip uit de pan en trek uit elkaar met twee vorken.
Maak de pindasaus terwijl de kipsaté gaart. Snijd het sjalotjes fijn. Verwarm een klein pannetje met olie en fruit hierin de ui op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en voeg de sojasaus, kokosmelk en chilisaus toe. Roer goed door elkaar. Voeg dan de pindakaas toe en blijf goed roeren totdat je een homogene massa krijgt. Is de saus te dik voeg dan meer kokosmelk toe.
Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing. Meng de kip met de pindasaus. Vul de wraps met de kipsate en eventueel zoet zure komkommer, gefrituurde uitjes en verse kruiden naar smaak.