Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram gemengd gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/4 theelepel chilipoeder (of meer als je van pittig houd)
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree (78 gram)
  • 40 gram zongedroogde tomaat
  • 310 gram kidneybonen
  • 150 gram maïs
  • 1 verse bladerdeegrol voor hartige taart (ronde variant)
  • 4 eieren
  • 200 ml kookroom
  • 100 gram pittig geraspte kaas (cheddar)

Lekker voor erbij:

Extra nodig

  • 1 taartvorm 24 cm

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden of zoals vermeld op de verpakking van de deegrol.
  • Rul het gehakt bruin in een droge koekenpan.
  • Snijd ondertussen de paprika en ui in stukjes en hak de knoflook fijn. Voeg deze toe aan het gehakt. Bak 5 minuten met de chilipoeder, komijn en paprikapoeder. Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes. Bak de zongedroogde tomaat en tomatenpuree 1 minuut mee.
  • Giet de kidneybonen en maïs af, anders wordt de bodem van de hartige taart te vochtig. Roer door het gehaktmengsel.
  • Leg het verse bladerdeeg in de taartvorm. Giet het bonen gehaktmengsel in de vorm.
  • Klop de eieren los en voeg de kookroom en de kaas toe. Giet over hartige taart. Bak in 40 - 45 goudbruin in de oven. Dek eventueel de laatste 15 minuten de bovenkant af met aluminiumfolie.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl