Snijd de kippendijen en chorizo in kleine stukjes. Maal in een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer totdat er geen grove stukken meer te zien zijn. Snijd de sjalotjes fijn. Verwijder de zaadlijsten van de pepers en snijd ook fijn. Voeg de sjalotjes, pepers, chilipoeder, zout, peper, ei en paneermeel toe aan het kippen chorizo mengsel. Meng goed door elkaar en zet een half uurtje in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
Maak ondertussen de knoflook limoen chilisaus. Boen de limoen schoon en rasp de schil. Halveer de limoen, pers uit en doe de helft van het sap met de rasp in een kommetje. Pers de knoflook uit. Voeg Hellmann's en de chilisaus toe. Proef of de saus goed op smaak is.
Haal het gehakt uit de koelkast. Een tip van mijn vader: met vochtige handen draai je makkelijker ballen. Maak je handen nat en verdeel het gehakt in vieren. Maak eerst een bal en druk vervolgens plat tot een hamburger.
Bak of grill de hamburgers in 8 – 10 minuten om en om goudbruin.
Snijd de ciabatta's open. Besmeer met de knoflook limoen chilisaus. Leg de burger erop, een plak cheddar kaas en een flinke pluk rucola. Serveer direct.