Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Dessert, toetjes
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, kerst
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 250 ml mascarpone
  • 75 gram speculoos pasta (Lotus)
  • 4 stoofperen
  • 2 speculoos koekjes, in stukjes gehakt
  • 30 gram pistache nootjes, gepeld en gehakt
  • 50 gram witte chocolade (Verkade of Tony Chocolonely)

Zo maak je het

  • Klop de slagroom met een mixer loppig (yoghurt dikte) in een kom.
  • Mix de mascarpone samen met de speculoos pasta in een andere kom door elkaar.
  • Schep de slagroom bij het mascarpone mengsel en roer goed door elkaar.
  • Halveer de stoofpeertjes. voorzichtig langs het steeltje. Je gebruikt de helft met steeltje. De andere helft van het stoofpeertje heb je niet nodig en kun je op een ander moment bij het eten serveren.
  • Verdeel het mascarpone mengsel over 4 bordjes. Leg een half stoofpeertje erop. strooi de koekkruimels en nootjes erover.
  • Smelt de witte chocolade au-bain marie. Drizzle met een theelepeltje over het mascarpone toetje. Of maak een spuitzakje. Doe de iets afgekoelde chocolade in een stevig boterhamzakje. Sluit af met een knoop en duw naar één punt. Knip een klein puntje af en drizzle de witte chocolade over het mascarpone toetje.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl