Spoel de mosselen schoon onder koud stromend water in een vergiet. Verwijder kapotte mosselen. Staat een mossel open? Tik de mossel tegen de wasbak en als de mossel sluit, dan is de mossel goed.
Haal het halve teentje knoflook door de mosselpan. Voeg de ui, prei, selderij, zwarte peper en witte wijn toe. Leg de mosselen erop en sluit af met een deksel.
Zet het vuur hoog en breng aan de kook. Als het losgekomen vocht over de rand dreigt de schuimen, haal dan de pan van het vuur. Schud de pan op en zorg dat de groenten en de onderste mosselen boven in de pan liggen. Doe de deksel terug op de pan, herhaal dit nog 2 keer. Zet het vuur uit en laat de kruidenboter tussen de mosselen smelten.
Serveer de mosselen in de mosselpan of schep het over op een mooie schaal. Giet een gedeelte van het kookvocht erover en strooi er extra selderijblad overheen. Lekker met stokbrood en knoflookmayonaise of friet.
Linda's tips
Bewaar het kookvocht voor een soep of saus.
Gebruik een lege mossel als tang om zo een andere mossel uit de schelp te halen. Een mossel levert immers zijn eigen bestek.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl